Петък, 30 Сеп 2022
            
Икономика

АСТ реагира на кризата, предлагайки гуми на разсрочено плащане

  16.04.2020 12:46
АСТ реагира на кризата, предлагайки гуми на разсрочено плащане

Един от най-големите български центрове за гуми – този на АСТ ООД в Горна Оряховица, предлага нова услуга на своите клиенти, които изпитват затруднения покрай кризата с COVID-19. Всички физически лица, купуващи гуми от АСТ, ще могат да се възползват от възможността за разсрочено плащане в рамките на 4 месеца без никакво оскъпяване. Няма ограничения в стойността на покупката, отнася се за всички артикули в портфолиото на фирмата в сегментите леки и лекотоварни коли и джипове.

Услугата се предоставя чрез посредничеството на банка „Уни кредит” и е стандартна за пазаруване на разсрочено плащане. Клиентът закупува гуми в базата на АСТ, стойността им се разделя на 4 части, като първата вноска се прави веднага в офиса на фирмата, а следващите се изплащат месечно в офис на „Уни кредит Булбанк”. Оскъпяване за клиента няма, лихвите по разсроченото плащане се поемат от фирмата.

Предложението важи до края на годината, така че включва не само подготовката на колата за лятото, но и кампанията по смяна на летните със зимни гуми.

Нашата цел е да облекчим клиентите ни, които изпитват затруднения в този момент и взаимно да си помогнем да преодолеем кризата. Естествено, че и ние сме притеснени за ефекта от епидемията върху икономиката на свeта. Ако някой ви каже, че не се притеснява, ви лъже. В такъв момент трябва да се търсят варианти, с които да се помага както на крайните потребители, така и на фирмите, коментира търговският директор на АСТ Валери Бобев.

Основната ни задача в момента е да запазим хората си. Всеки един от екипа ни – от чистачката до управленския персонал е важна част, без която фирмата ни няма да съществува, казва още Бобев.

В момента над 50 души работят в центъра на АСТ в Горна Оряховица. Фирмата стъпи в града през 2015 г. с инвестиция за над 2 милиона лева и с около 30 души персонал. Само за няколко години центърът се утвърди и разви, добави нови дейности и услуги и общо взето гуми от АСТ вече стигат до почти всеки град в България. Освен центъра в Горна Оряховица, фирмата разполага със склад в София, изнесен офис в Русе и има представител в почти всеки български град. Освен това АСТ е представител на няколко марки гуми за Балканския полуостров и има дистрибутори в повече от съседните страни – Гърция, Румъния, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина.

Работата по време на епидемия изисква по-различна организация, но екипът на АСТ вече е отработил алгоритъма за предпазване както на себе си, така и на клиентите от излишни рискове. Има създаден пропускателен режим, като достъпът на много хора е ограничен, както до шоу рума, така и до сервизните боксове. Работниците се допускат до работа след измерване на температурата и с лични предпазни средства – маски и дезинфектанти. Работата в сервиза също следва всички препоръки за предпазване от разпространяване на вируса. Съблюдаваме мерките за безопасност и не правим компромиси със здравето на хората. В същото време търсим начини, за да преминем през кризата с най-малко щети, коментира още Валери Бобев.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
гуми
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати