Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Община Горна Оряховица предлага на уредниците на пенсионерски клубове да се включат в патронажната грижа

  15.04.2020 21:08
Община Горна Оряховица предлага на уредниците на пенсионерски клубове да се включат в патронажната грижа

Уредниците на пенсионерските клубове в община Горна Оряховица бяха сред ощетените от кризата, оставайки на 4-часов трудов договор. За да бъдат компенсирани, Общината им предлага да бъдат назначени за още 4 часа по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ - Компонент 3. Домакините на клубовете в Драганово, Първомайци, Поликраище и Крушето вече са пожелали да се включат в проекта и са назначени.
По този проект те ще бъдат ангажирани с доставки до домовете за хора от уязвимите групи -  храни, продукти от първа необходимост, лекарства. На всички, които са ангажирани с разнос по домовете, се осигуряват лични предпазни средства и дезинфекциращи препарати.

През последните дни буквално всеки час се изправяме пред нови, различни и неочаквани предизвикателства. Опитваме се да отговорим адекватно, да разрешим всеки проблем и да сме максимално полезни. Благодаря ви, скъпи горнооряховчани за разбирането, което проявявате и за отговорността ви. Знам, че щом сме заедно и се подкрепяме, ще се справим с това, коментира кметът инж. Добромир Добрев.

Община Горна Оряховица е сред малкото в страната, които поддържат клубове на пенсионера и в най-малкото селище и осигуряваха уредници на пълен работен ден. От началото на извънредното положение клубовете са затворени, не е ясно кога отново ще заработят, но уредниците не са съкратени, а преминаха на 4-часов работен ден. Съответно темата бе използвана за атака срещу общинското ръководство, което бе обвинено, че прави икономии от най-уязвимите. Няма да хабя енергия, за да отговарям на хора, които днес търсят политически дивиденти от всяка тема. Опитваме се да помагаме на всеки, но Общината също е много затруднена в този момент, добави кметът.


Ключови думи
пенсионерски клубове
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати