Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Ново село се организира, за да помогне на пострадали чужденци

  15.04.2020 18:15
Ново село се организира, за да помогне на пострадали чужденци

Доброволческа група, която да помогне на пострадали англичани, сформират във великотърновското Ново село. Така местните показват, че въпреки изпитанието, пред което са изправени светът и те самите, не са загубили човеците в себе си.
Преди няколко дни огън, тръгнал от ел. инсталацията, опожарява пристройка към дома на Ели и Пол Адамсън. Огънят унищожава покъщнина и техника и само намесата на стопанина, на пожарникари и на новоселчани предотвратява прехвърлянето му върху къщата. В момента Ели е в Лондон, а Пол, който на доброволни начала извършва дезинфекцирането на Ново село, трябва сам да се справи със ситуацията.
Сборният пункт за доброволците е на самия Великден, 19 април, в 9 ч. пред дома на Адамсън. Акцията ще протече при строго спазване на въведените за защита правила. Маски и ръкавици за хората, които нямат, ще бъдат осигурени на място. Молбата към тези, които ще се включат в доброто дело, е да носят лопати, кирки, мотики.
Желаещите да помогнат, които не знаят къде се намира домът на англичаните, ще се съберат в 8.50 ч. пред кметството в Ново село.  

Сн. Кметство Ново село


Ключови думи
Ново село англичани
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати