Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

Актуализирана информация във връзка с ларвицидната обработка срещу комари в Свищов

  15.04.2020 09:54
Актуализирана информация във връзка с ларвицидната обработка срещу комари в Свищов

Във връзка мерките за борба срещу комарите, Община Свищов уведомява, че ларвицидната обработка на влажни зони със застояли води, блатисти местности и временни водни басейни с нетечащи води ще се извърши на 17.04.2020 г. (петък) след 06,00 ч. (при благоприятни метеорологични условия) със самолет.
Основните територии, които ще се третират, са блата Вардим и Свищов, м. Янково гърло и крайбрежието на р. Дунав от Лимана на с. Вардим до АЕЦ „Белене”.
Третирането ще бъде с препарат ВектоБак 12 АС. При третиране с ВектоБак 12 АС няма ограничения за достъп на хора и животни до третираните зони. Безвреден е за бозайници, птици и риби. Не е опасен за полезната ЕНТОМОФАУНА И ПЧЕЛИТЕ.

През следващата седмица, в периода 21-24.04.2020 г., при благоприятни климатични условия ще започне обработка на тревните площи на обществени места, паркове и детски площадки срещу кърлежи и бълхи.

Молим гражданите да се съобразяват с указателните табели на наземно третираните площи и спазват посочения на тях карантинен срок, казват от Община Свищов.


Ключови думи
комари Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати