Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Музеят в Горна Оряховица участва в проект за атрактивно представяне с образователна цел на фонда си

  14.04.2020 16:19
Музеят в Горна Оряховица участва в проект за атрактивно представяне с образователна цел на фонда си

Сдружение „Център за неформално образование и културна дейност АЛОС“, гр. София в партньорство с Исторически музей – Горна Оряховица кандидатства с проект на тема „Памет за всинца ни“ към Министерство на културата в сесия за финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство, музеите и визуалните изкуства на тема „Музеят като образователна среда“. Проектът е на стойност 11 050, 00 лв. Основаната цел му е да се повиши капацитетът на музея за виртуално присъствие и интеракция с публиката, а също така интерактивно да се представи културното наследство на Горна Оряховица чрез използването на нови дигитални технологии и образователно-игрови подходи, с активното включване на публиката.
В проекта се предвижда да се изработи видео с образователна насоченост за значими и интересни експонати от фонда на музея на тема Едно „свидетелство за раждане“. Горна Оряховица – град на 150 години, което ще се презентира на място в музея, както и онлайн и на мобилни изложби. Освен това ще бъдат изработени от естествени материали (кожа и дърво) известни от миналото комбинативни настолни игри („Не се сърди човече“ и „Дама“) за целите на образователната програма „Семейни съботи в музея“.
С реализацията на проекта ще се повиши способността на Исторически музей – Горна Оряховица да представя по интригуващ начин, виртуално и на място част от музейните си колекцииq като ще се заяви и по-категорично онлайн присъствието на музея и на някои музейни експонати. Това ще даде възможност и за дистанционно образоване и информиране на онлайн публики по отношение на историята на Горна Оряховица като 150-годишен град.


Ключови думи
музей
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати