Сряда, 17 Мар 2021
            
Светски

Търновка облича футболни фланелки, за да повдигне настроението във време на криза

  11.04.2020 13:26
Търновка облича футболни фланелки, за да повдигне настроението във време на криза

Близо 200 тениски на футболни отбори е събрала великотърновката Йорданка Филкова за последните две години. В колекцията й има фланелки на родни и световни отбори, както и на такива, които рядко попадат в полезрението на българските футболни запалянковци.

Във време на криза Йорданка вече две седмици повдига духа на своите приятели в социалните мрежи, като всеки ден облича различна тениска и публикува снимката във „Фейсбук“. Инициативата й се радва на одобрение, а и всяка тема, свързана с футбола, винаги провокира много коментари, закачки и добро настроение. По този начин Йорданка пренася магията на футбола сред всички фенове, които чакат с нетърпение да дойде реда и на фланелката с техния любим отбор.

В началото Йорданка започнала да събира тениски, гащета и шалове само на любимите си отбори. След това обаче се запалила по идеята да има на всички отбори, на които попадне. Твърди, че всеки тим има велики футболисти и фенове, затова купувайки техен артикул- тя засвидетелства уважение към историята им.

Йорданка Филкова гледа футбол от съвсем малка. Ясно помни подвига на националите ни в горещото лято на 94-та. Винаги е подкрепяла родния „Левски“, но твърди, че в момента нивото на българския футбол е много слабо. Затова в момента предпочита немския. Неин фаворит е „Байерн Мюнхен“, както и националния отбор на Германия. Пада си и по останалите немски отбори. Симпатизира и на италианския „Милан“.

Любимите й фланелки са на „Левски“ с името на Вутов, както и всичките й 20 на националния отбор на Германия. Йорданка много харесва и ретро тениска на „Барселона“. Всъщност тя се сдобива с всичките си фланелки от различни магазини и твърди, че има малки тайни при пазаруването. Разбира се голяма част от тениските й са подарък от приятели. Освен това Йорданка работи с чужденци през лятото, които миналата година й обещали през този сезон да й подарят доста фланелки. Кризата с COVID-19 обаче им попречила да й ги дадат лично, затова много от тях пристигнали по пощата. Дори в момента Йорданка очаква тениска на „Стоук Сити“ от нейните добри приятели Джули и Саймън.

Йорданка споделя, че като дете гледала футбол с баща си, а сега с приятеля си. Понякога обаче имат конфликти, защото той е футболист и харесвал съвременни играчи, а тя изпитвала носталгия по тези отпреди 15-20 години. Иначе от съвременните знаменитости Йорданка харесва Левандовски и Ибрахимович, но в сърцето й завинаги ще бъде незабравимия Зинедин Зидан. Твърди, че има и много любими италиански футболисти от близкото минало.
Относно инициативата с тениските Йорданка пожелала да направи нещо различно от колажи с проф. Мутафчийски. Твърди, че пандемията в световен мащаб е нещо страшно. Възрастните й приятели, най-вече в Англия, са притеснени за живота си. Смята, че в България е още по-тежко. Мъчно й е за починалите българи, но й е болно също за десетките хиляди нашенци, които вече останаха без работа и без доходи. Въпреки това Йорданка е оптимистка. Твърди, че всичко е започнало бързо и ще отшуми по същия начин. Смята, че пандемията ни е научила да бъдем повече хора, да оценяваме това, което имаме и да се радваме на малкото.

Йорданка призовава всички да се усмихнат, да гледат позитивно на нещата. Убедена е, че скоро всички ще се радват отново на Шампионската лига, както и останалите турнири и първенства. Затова с нетърпение чака мига, в който отново ще бъде на стадиона и ще подкрепя любимите отбори.

 


Ключови думи
Йорданка Филкова тениски коронавирус футбол фланелки
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати