Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други

Даниел Панов: Със семейството ми оставаме у дома на Цветница, Бог е в сърцето на всеки от нас

  11.04.2020 11:33
Даниел Панов: Със семейството ми оставаме у дома на Цветница, Бог е в сърцето на всеки от нас

Кметът на Велико Търново Даниел Панов призова жителите на старопрестолния град и общината да останат в домовете си на Цветница. Големият християнски празник се пада тази неделя – 12 април.
Всички десет църкви във Велико Търново ще бъдат дезинфекцирани днес от служители на общинското предприятие „Зелени системи“. Обработката ще бъде както в храмовете, така и в пространствата около тях.
За службите в църквите и в манастирите е създадена организация, за да няма струпване на хора. Мерките Даниел Панов обсъди заедно с великотърновския митрополит Григорий и с директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов.
Полицейски служители ще съблюдават организацията и спазването на дистанция от 2 метра между хората.
Всички противоепидемични мерки ще бъдат изпълнени във всяка църква, увери ме митрополит Григорий. Той също призова хората да изпълняват предписанията на здравните институции. Върбови клонки няма да бъдат раздавани, нека хората не носят и цветя.
„Обръщам се към вас, скъпи великотърновци, нека тази Цветница прекараме в домовете си. Сега е много по-важно да опазим здравето на нашите близки и обичани хора.
Аз съм вярващ човек. Винаги досега със семейството ми се ходили на църква по време на светлите празници преди Христовото възкресение.
Но тази година Цветница ще прекараме у дома, ще запалим свещ пред иконата, ще се помолим за здраве на близките ни и на всички вас.
Бог е в душата и сърцето на всеки от нас. Всеки ден, във всеки миг от живота ни, а не само по време на големите християнски празници.
Обръщам се с молба към вас да направите същото – останете си във вашите домове. Така ще дойдат по-бързо дните, в които всички ще можем отново да бъдем в църквата, да слушаме литургиите, да бъдем заедно. Вярвам във вас“, обърна се към великотърновци Даниел Панов.

 


Ключови думи
Панов Цветница
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати