Петък, 30 Сеп 2022
            
Други

Кооперативният пазар в Павликени започва работа от 14 април

  09.04.2020 14:08
Кооперативният пазар в Павликени започва работа от 14 април

Кооперативният пазар в град Павликени започва работа от 14 април. Разрешени за продажба са зеленчуци, плодове, посевен и посадъчен материал и друга земеделска готова продукция от производители от област Велико Търново при спазване на всички изисквания, целящи намаляване на риска от СОVID-19. Пазарният ден по традиция е всеки вторник.
Със заповед на кмета на община Павликени са въведени и мерки за опазване на всички участници във веригата от продавач до купувач.
При отварянето на пазара ще бъде отчетена конкретната специфика като разположение, капацитет и брой на участващи производители за директни доставки на малки количества суровини и храни до краен потребител.
За влизане в кооперативния пазар ще се полза входа от кръстовището на ул. „Христо Смирненски” и ул. „Панайот Венков”, а за изход – при кръстовището на ул. „Христо Смирненски” и ул. „Ловец”. Движението на купувачите в рамките на пазара ще е задължително еднопосочно и означено с указателни стрелки.
Персоналът на Общинския пазар и доброволци ще предоставят и осигуряват контролиран достъп на клиенти. Те ще могат да предоставят и защитни маски, ако някой от купувачите се нуждае от такава. Ползването на лични предпазни средства от продавачи и потребители е задължително.
На продавачите ще бъде осигурена безопасна площ за разполагане на стоките им. Между продавачите, предлагащи продукция, и клиентите трябва да се спазва дистанция от минимум 2 м., като местата за клиенти ще бъдат обозначени.
На територията на кооперативния пазар ще бъдат поставени информационни табели за въведените мерки.
В петък и събота, 10 и 11 април, улиците, подходи към Общинския пазар, и цялата му площ ще бъдат измити. В понеделник, непосредствено преди пазарния ден, цялата площ на Пазара ще бъде дезинфекцирана.
Със същата заповед се забравяна провеждането на т. нар битаци, на които се продават промишлени стоки в град Павликени и населените места от общината.


Ключови думи
пазар Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати