Неделя, 02 Oct 2022
            
Други

Инвестиция за 400 хиляди лева стартира подмяната на три основни водопровода в Свищов

  09.04.2020 11:33
Инвестиция за 400 хиляди лева стартира подмяната на три основни водопровода в Свищов

ВиК „Йовковци“ – Велико Търново и Община Свищов започват дейности по реконструкция и подмяна на три основни водопровода на ул. „Люлин“ в Свищов.
Инвестицията, която е на обща стойност 400 хил. лева, ще обхване разстоянието от кръстовището с ул. „Черни връх“ до кръстовището с ул. „Патриарх Евтимий“, което е общо 270 метра и касае подмяната на довеждащия водопровод Вардим – Свищов, напорен водопровод „Висока зона - Болница“ и хранителен водопровод „Висока зона - Болница“. Старите, амортизирали етернитови тръби на трите водопровода ще бъдат подменени с по-надеждни полиетиленови тръби, с висока плътност, което значително ще допринесе за подобряване на водоснабдяването и качеството на услугата в града.
След приключване дейностите по подмяна на водопроводите, участъкът ще бъде асфалтиран и ще се положи необходимата пътна маркировка.
Относно плановото спиране на водата по време на ремонта, гражданите ще могат да се информират от сайта на ВиК „Йовковци“ – Велико Търново: http://www.vik-vt.com/?mod=news
Във връзка с ремонтните дейности временно ще бъде затруднено движението в тази част от града, за което Общината моли жителите на Свищов да проявят толерантност и разбиране. 


Ключови думи
водопровод Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати