Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

На Цветница и Великден службите в църквите в Горнооряховско ще се провеждат при засилени противоепидемични мерки, няма да се раздават върбови клонки

  09.04.2020 11:22
На Цветница и Великден службите в църквите в Горнооряховско ще се провеждат при засилени противоепидемични мерки, няма да се раздават върбови клонки

Службите в църквите от община Горна Оряховица за Цветница и великденските празници ще се провеждат при засилени противоепидемични мерки. Съдействие за опазване на обществения ред ще оказват служителите на РУ на полицията, охранителна фирма „Делта гард“ и Общинската служба за сигурност.
Дворовете около храмовете ще бъдат обработени с дезинфектант в събота преди Цветница и Великден. Дезинфекционния препарат е осигурен от фирма „Континвест“. В църквите ще бъдат осигурени също и допълнителни дезинфектанти от „Хигиенно медицинска индустрия“ – Велико Търново. 240 л. спирт ще дарят и „Захарни заводи“ АД.
За службата на Цветница свещи ще се продават извън храмовете, свещниците също ще бъдат поставени отвън. С решение на Светия синод върбови клонки на Цветница няма да бъдат раздавани.

Архиерейският наместник отец Николай и отец Зоран апелират към гражданите, които желаят да присъстват на празничните служби, да си закупят предварително свещи, за да се избегне струпването на много хора в самия празничен ден.
В събота, преди Великден, за да се осигури достатъчно място за присъствие на миряните, след 20.00 ч. ще бъде освободен паркингът до църква „Успение на Св. Богородица“.
В църковните храмове се спазва строга хигиена, използват се дезинфектанти, обработват се подовете на църквите, както и иконите, увериха свещениците. Те апелират към миряните за спазване на ред и повече отговорност в празничните дни.


Ключови думи
Великден
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати