Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

МОН отговори на Студентския съвет на ВТУ за специалностите „Политология“ и „Туризъм“

  09.04.2020 11:14
МОН отговори на Студентския съвет на ВТУ за специалностите „Политология“ и „Туризъм“

Отговор от МОН получи Студентскияат съвет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Той дойде в продължение на публично оповестеното на 6 април 2020 г. становище на председателя на Студентски съвет Александър Узунов във връзка с очертаващата се втора поредна академична година без отпусната нито една бройка държавна поръчка за специалностите „Политология“ и „Туризъм“ във Великотърновския университет. Студентският съвет изрази опасение, че вече близо месец липсва обратна връзка от страна на Министерството на образованието и науката по въпроса.
МОН отговори на Студентския съвет. Христина Иванова, младши експерт в Дирекция „Висше образование“ към МОН, потвърждава пред Александър Узунов, че изпратените становища от Студентски съвет на ВТУ „Св.св.Кирил и Методий“, Дипломатически клуб "Имхотеп"/ Diplomatic club "Imhotep" и Градски Ученически Парламент - Велико Търново, са получени и подложени на разглеждане.
В писмото си Иванова отправя благодарност за направените предложения и уведомява  Узунов, че в момента тече обществено обсъждане по решението на Министерски съвет за утвърждаване броя на приеманите за обучение студенти и докторанти във висшите училища за академичната 2020/2021 г.
Бяхме уведомени, че общественото обсъждане ще продължи до 27 април, като г-жа Иванова помоли за търпението ни до изтичането на крайната му дата, информират от Студентския съвет.
Студентски съвет на свой ред благодари за бързата реакция и последвалото разяснение от страна на младши експерт Иванова.
Възприемаме като положителен знак проявената готовност от страна на МОН за диалог и разглеждане на предоставената от нас аргументация и считаме получения отговор за навременен и адекватен. Специални благодарности отправяме и към будните млади умове от Градски ученически парламент – Велико Търново, които продължават да дават безусловна подкрепа за каузата ни, като по този начин се показват като отговорни, разумни и мислещи за бъдещето млади хора. Дълбоко убедени сме, че Министерството на образованието и науката ще вникне в правотата на изложените от нас доводи и ще се съобрази със създалия се изключително силен обществен отзвук не само сред студентите и преподавателите в университета, а и сред великотърновското общество като цяло, допълват от Студентския съвет.


Ключови думи
ВТУ Студентски съвет
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати