Понеделник, 15 Мар 2021
            
Общество

Дарителската кампания на Делян Пеевски обхвана и Горна Оряховица

  08.04.2020 11:26
Дарителската кампания на Делян Пеевски обхвана и Горна Оряховица

Респиратор от най-висок клас дари на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица народният представител от ДПС Делян Пеевски. Респираторът е на стойност 36 хил. лв. и дава още по-голяма увереност на лечебното заведение в отпора срещу COVID-19. Техниката бе осигурена със съдействието на областния председател на Движението Гюнай Далоолу, общинския лидер в Горна Оряховица Йордан Керчев и зам.-кметът Стефчо Алипиев. Съдействие оказаха също  кметът инж. Добромир Добрев и председателят на Общинския съвет Димитър Николов.
Днес договорът за дарение бе подписан от управителя на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Иван Иванов. Д-р Иванов изказа големите си благодарности за жеста и още веднъж посочи, че когато разполага с техника, екипът на Болницата чувства по-голяма сигурност.
Това е ДПС. Благородната инициатива на г-н Пеевски показва, че нещата, говорени по негов адрес, са пукащ се мехур. Той дарява на лечебни заведения в цялата страна техника, която спасява човешки животи, коментира Гюнай Далоолу.
По-важни от думите са действията, каза и Йордан Керчев, който на последното заседание на ОбС настоя Горнооряховската болница да получи респиратор. Делян Пеевски е човек с голямо сърце и за пореден път го доказа на практика, допълни Керчев.
Въпреки искрите, които прехвърчат в Общинския съвет, всички сме на мнение, че трябва да сме единни. Моментът на криза като настоящата не е момент за политика. Опитите за внушения, че нашата Болница не е подготвена за ситуацията, са най-малкото неуместни. Всички ние оценяваме ролята на МБАЛ „Св. Иван Рилски“, която не е със строго локално значение, а обслужва жителите на още няколко общини, каза председателят на Общинския съвет Димитър Николов.
Община Горна Оряховица е последователна по отношение на Болницата, посочи инж. Добромир Добрев. Той получи уверението на д-р Иванов, че нещата са под контрол.
Персоналът е подсигурен със защитни средства и дезинфектанти, а днес ще бъде монтиран респираторът, купен със средства от обявената от инж. Добрев дарителска кампания, допълни д-р Иванов. Той използва възможността да покаже на кмета и председателя на Общинския съвет стерилизатор, дарен на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ от холандската фондация SMHP “Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа”.
Това е техника, с която всяка болница с операционни трябва да разполага. С нея вдигаме с още едно ниво класата на МБАЛ „Св. Иван Рилски“. В момента чакаме разрешението на РЗИ, след което ще започнем употребата на стерилизатора, уточни управителят.
МБАЛ „Св. Иван Рилски“ не е първото лечебно заведение в област Велико Търново, на което Делян Пеевски  оказва подкрепа. Във вторник той предостави 9 400 лв. на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Сумата ще бъде използвана за купуването на монитор и 3 перфузора – инжектомати за фино дозиране на медикаменти и вкарването им в тялото с определена скорост.
Очакваме техниката да пристигне до десетина дни, обясни директорът на Областната болница д-р Стефан Филев след подписването на договора.
Дарението за МОБАЛ е поредното, което Пеевски прави в битката срещу COVID-19 в цялата страна. Той е и най-големият дарител, като към началото на седмицата подкрепата му възлизаше на близо 3 милиона лева. Апарати за обдишване Пеевски осигури за болниците в Стара Загора, Благоевград, Разлог, Гоце Делчев, Ямбол, Кърджали, Пазарджик, Ардино, както и за ВМА. Сред болниците, до които достигна даретилската кампания на депутата, вече е и Горнооряховската. Освен това Делян Пеевски предостави и стотици предпазни маски за най-уязвимите жители на област Велико Търново.


Ключови думи
Делян Пеевски
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати