Вторник, 27 Сеп 2022
            
Икономика

30% от търновските такситата спряха работа, останалите разчитат на поръчки за пазаруване

  07.04.2020 09:30
30% от търновските такситата спряха работа, останалите разчитат на поръчки за пазаруване

30% от таксиметровите водачи вече не излизат на стоянките и си стоят вкъщи. Става въпрос основно за водачите, които нямат собствен автомобил и трябва да плащат наем. Поради тройно намалелите обороти обаче те не могат да се издължават за колата и предпочитат да не карат, защото трупат само дългове. Това обаче сериозно удря семейните им бюджети, а някои от шофьорите вече се чудят как ще плащат кредитите и сметките.

„От една седмица не карам, не мога да плащам сметките. Жена ми също е вкъщи, защото работеше в ресторант. Сега сме останали само с 8 лв. в една от картите и когато свършат не знам какво ще ядем. Дано скоро кризата отмине“, оплака се пред RegNews.net един от таксиметровите шофьори.

Тези, които продължават да работят разчитат на сключени договори за обслужване на персонал на няколко предприятия, които все още работят. Добрата новина за тях е, че поръчките за пазаруване са се увеличили двойно. Подобна услуга се заплаща между 5-7 лв.

„Колкото и странно да звучи постоянно ни звънят хора и поръчват да им купим алкохол и цигари. Това е добре за нас, защото по този начин успяваме да изкараме 20-30 лв. на ден, за да издържаме семействата си. Иначе клиентите са намалели драстично. Никой не ходи на работа, няма отворени заведения и на никой не му се налага да ползва услугите на такси“, споделя друг таксиметров шофьор.


Ключови думи
такси работа коронавирус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати