Сряда, 05 Oct 2022
            
Общество

6 училищни медицински сестри и директор на Детска ясла пожелаха да започнат работа в Болницата в Павликени

  06.04.2020 11:12
6 училищни медицински сестри и директор на Детска ясла пожелаха да започнат работа в Болницата в Павликени

Шест медицински сестри от системата на училищното образование и директорът на Детска ясла Павликени изявиха желание да започнат работа в МБАЛ - Павликени.
Преустановени са учебните занятия в училищата, детските ясли и детските градини, а здравните кабинети в тях не осъществяват дейност. Предвид тенденцията за увеличаване на заболеваемостта от COVID-19 и нарастващата потребност от медицински персонал, министърът на здравеопазването изпрати препоръка до кметовете в качеството им на работодател на медицинските специалисти, работещи в детски ясли, детски градини и в здравни кабинети в училища, да им възложат да изпълняват работа в лечебни заведения на територията на съответната община.
За това е дадена възможност и от Кодекса на труда, който позволява при производствена необходимост и при престой работодателят да възлага на работника да извършва временно друга работа.
При разговор с кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов служителите заявиха готовност да помагат в работата на общинската болница. Очаква се управителят на МБАЛ - Павликени да предложи конкретните отделения, в които ще работят те.
Ангажиментът ще е с продължителност 45 дни, а работното им време е съгласно основния им трудов договор.


Ключови думи
Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати