Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

„Локомотив” ще доиграе първенството във Втора лига, ако го подновят, с юноши

  30.03.2020 17:25
„Локомотив” ще доиграе първенството във Втора лига, ако го подновят, с юноши

„Локомотив” се разделя с повечето си опитни футболисти заради кризата, създадена от епидемията от коронавируса. Ако въобще бъде подновено първенството във Втора лига, „железничарите” ще разчитат само на няколко опитни състезатели и предимно на юноши.

За да спасим клуба в този много тежък за спорта период, предприемаме драстични мерки и се разделяме с повечето играчи. С много от момчетата имаме договорка, че пак ще работим заедно, ако ситуацията се успокои и нещата върнат нормалния си ход. На този етап обаче нямаме никаква яснота дали първенството на Втора лига ще бъде подновено. Ако това стане, ще разчитаме само на няколко опитни играчи и повече на юношите от Школата, информира президентът Иво Димитров след поредното заседание на клубното ръководство.

На този етап се запазва треньорският щаб, но с редуцирани възнаграждения. Ще бъдат запазени и четирима от играчите с професионални договори – Иво Харизанов, Вълчан Чанев, Жак Пехливанов и Айкут Рамадан. На тях ще се разчита, ако бъде решено първенството да се доиграе, но те също ще получават намалени възнаграждения. Стефан Неделчев е изявил желание да остане и да довърши сезона с „Локо” и без заплата. За допълване на отбора ще се разчита на юношите от Школата на „Локомотив”. Някои от момчетата като Момчил Кузманов и Янислав Цачев вече направиха много добри включвания през пролетта. Шанс за игра ще получат и техните съотборници от старшата.

Останалите футболисти на „Локо”, които имат професионален статут, могат да изберат дали да отидат на борсата или да разтрогнат договора си и да си търсят нов отбор. Всъщност на повечето договорите така или иначе изтичат в края на първенството.

На този етап заради мерките, наложени за ограничаване на епидемията, няма тренировъчен процес. Почти сигурно е, че първенството няма да бъде подновено в началото или средата на май. И все по-вероятно е сезонът във Втора лига да се окаже приключил. Ако обаче ограниченията паднат и е възможно да започнат тренировки, юношите ще бъдат натоварени по системата за мъжете и ще могат да получат своя първи шанс за изява в мъжкия футбол.

Извънредното положение заради COVID-19 отлага за неопределено време и Общото събрание на клуба, което трябваше да бъде на 31 март. То ще проведе, след като отпаднат ограниченията за събиране на повече хора на едно място.


Ключови думи
Локомотив футбол
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати