Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

Здравният медиатор към Община Павликени Лидия Димитрова помогна на възрастна самотноживееща жена

  27.03.2020 14:28
Здравният медиатор към Община Павликени Лидия Димитрова помогна на възрастна самотноживееща жена

Здравният медиатор Лидия Димитрова се отзова на сигнал до Община Павликени за жена, изпаднала в затруднена ситуация без средства за храна и лекарства и адекватна грижа. Здравният медиатор е посетила жената на домашния й адрес, където е установила, че тя има редица заболявания, живее в лоши битови условия, без ток и без вода, няма живи роднини и често изпада в нищета. Съвместно с Община Павликени, Домашен социален патронаж, Дирекция „Социално Подпомагане“ и МЦ „Медиана” са задействани процедури за доставяне на обяд, на заявяване на асистент за лична помощ и отпускане на социална добавка.

Здравният медиатор е обходила и с. Дъскот, където е раздала информационни брошури, разясняващи способите за превенция на разпространението на COVID - 19. В селото има четири човека, завърнали се от Испания, Германия и Англия и поставени превантивно под карантина. Здравният медиатор ги е посетила и намерила на адресите им, спазващи наложените им мерки.

При обход на турската махала в град Павликени, по пътя за с. Дъскот, е установено, че се спазват наложените мерки за безопасност и дезинфекция, уличките са безлюдни и няма събрани по групи хора.

 


Ключови думи
павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати