Петък, 21 Oct 2022
            
Темида

Съдилищата разширяват обхвата на дела, които ще гледат по време на извънредното положение

  27.03.2020 11:10
Съдилищата разширяват обхвата на дела, които ще гледат по време на извънредното положение

На извънредно заседание на Висшият съдебен съвет по повод влизането в сила на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, е взето решение за допълване и актуализиране на делата, които ще образуват и разглеждат съдилищата в периода до отмяна на извънредното положение. На база на решението на ВСС председателят на Горнооряховския районен съд съответно издава своя заповед за актуализиране на работата на ГОРС.

Сред новите казуси, по които ще се образуват дела през този период са случаите на спекула и на фалшивите сигнали до 112, които станаха проблем в последните седмици.

Цялото съдържание на заповедта:

 

З А П О В Е Д
№ 169
гр. Горна Оряховица, 26 март 2020 г.

Подписаната Златина Личева – Денева – Административен ръководител-председател на Районен съд – Горна Оряховица, във връзка с решение на НС за обявяване на извънредно положение на територията на страната, считано от 13.03.2020 г., решение на съдийската колегия на ВСС от 15.03.2020 г. по Протокол №9, решение на съдийската колегия на ВСС от 16.03.2020 г. за допълване и актуализиране на решение от 15.03.2020 г., решение на извънредно работно заседание на съдийската колегия на ВСС от 26.03.2020 г., съобразно дадените ми правомощия по чл.80, ал.1 т. 1, т. 2 и т. 9 от ЗСВ

З А П О В Я Д В А М:

За периода на обявеното извънредно положение до приключването му, в РС – Горна Оряховица ДА СЕ ОБРАЗУВАТ И РАЗГЛЕЖДАТ наказателни дела, както следва:
- по чл.225 ал. 6 от НК;
- по чл.326 ал. 2 от НК;
- ЧНД по чл. 40 ал. 4 ДОПК.
За периода на обявеното извънредно положение до приключването му, в РС – Горна Оряховица ДА СЕ ОБРАЗУВАТ И РАЗГЛЕЖДАТ граждански дела, както следва:
- ч. гр. д. по чл.165 от СК;
- ч. гр. д. по ЗКИ, ЗППЦ и ЗПФИ;
За периода на обявеното извънредно положение до приключването му, в РС – Горна Оряховица ДА СЕ ОБРАЗУВАТ, РАЗГЛЕЖДАТ И АДМИНИСТРИРАТ и други наказателни и граждански дела по преценка на административния ръководител, които имат спешен и неотложен характер.

Заповедта да се сведе незабавно на вниманието на магистратите, съдебните деловодители, съдебните секретари и служителите регистратура за сведение и изпълнение.
Препис от заповедта да се изпрати на РП- Горна Оряховица.
Заповедта да се публикува от системния администратор на интернет страницата и на фейсбук страницата на Районен съд – Горна Оряховица.

ЗЛАТИНА ЛИЧЕВА – ДЕНЕВА
Административен ръководител –
председател на Районен съд - Горна Оряховица

 


Ключови думи
ГОРС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати