Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Заедно ще успеем: Кметът на Свищов дарява заплатата си за борбата срещу COVID-19

  26.03.2020 20:09
Заедно ще успеем: Кметът на Свищов дарява заплатата си за борбата срещу COVID-19

Кметът на Свищов Генчо Генчев ще предостави месечното си трудово възнаграждение за обявената дарителска кампания в подкрепа на Общински кризисен щаб – Свищов и МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – Свищов за борба срещу COVID-19.
Част от своите заплати ще дарят и заместник-кметовете д-р Анелия Димитрова, Илиян Венков, Бедри Алиев и Иван Шопов.
Решението на кмета и заместник-кметовете е лично, в заявление на гражданската им позиция и отговорност към ситуацията, в която всички трябва да сме еднакво съпричастни и отговорни.
„Обявеното за страната извънредно положение наруши нормалния ритъм на живот и това неминуемо рефлектира върху всички нас, както и върху нормалното функциониране на социалните и икономически процеси. Но наложените законови ограничения  следва да допринесат преди всичко за опазването на здравето и живота на гражданите. Имено затова трябва да сме съпричастни и еднакво отговорни към изпитанията, които ни връхлетяха, и не само да спазваме общоприетите норми в положение на криза, а да активизираме гражданската си съвест, съблюдавайки тяхното изпълнение. Нека не допускаме разпространението на COVID-19 да придобие застрашителни размери, каквито допуснаха държавите Китай, Италия, Испания и др., с далеч по-силна здравна и икономическа система от нашата. Историята помни много страшни времена, но от тях винаги сме излизали, когато сме били заедно и обединени в мислите и стремежите си. Няма по-ценно от здравето. Нека се пазим взаимно!“, заяви кметът на Свищов във връзка със своето лично решение.
Община Свищов напомня, че е обявена дарителска кампания в подкрепа на взетите мерки за борба с коронавирус. Общинското ръководство призовава всички граждани – физически и юридически лица, да подкрепят кампанията, в знак на съпричастност.
Общите усилия са обща отговорност за здравето на всички нас!
 
Банковата сметка, по която могат да се правят дарения за борбата с COVID-19 е:
МФ „Алеко Константинов“
IBAN: BG71 UNCR 7527 1047 8270 12
BIC: UNCR BGSF
Уникредит Булбанк
Основание на превода: Борба срещу COVID-19


Ключови думи
Генчо Генчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати