Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Великотърновският университет с първа лекция на живо за ученици и студенти

  25.03.2020 15:23
Великотърновският университет с първа лекция на живо за ученици и студенти

В условията на извънредна ситуация Великотърновският университет е едно от първите висши училища в България, което използва предизвикателството да бъде близо до своите студенти чрез средствата и възможностите на интернет и на социалните медии, като излъчи лекция на живо.
Инициативата, която е на ръководството и лично на ректора проф. д-р Христо Бонджолов, ще продължи и занапред с още интригуващи лекции, насочени към ученици и студенти, както и към всички, които проявят интерес към обявените теми.
Статистиката показва, че първата лекция, изнесена на живо от проф. д-р Пламен Павлов, преподавател в Историческия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, на тема „Владетелките на Средновековна България“ е гледана от 800 човека в реално време във фейсбук профила на Университета, като желаещите имаха възможност да зададат своите въпроси към един от най-известните и обичани наши преподаватели. Само за първия час след излъчването си лекцията вече се радва на повече от 14 000 гледания, 160 споделяния и над 60 коментара.
Излъчването на живо се осъществи в една от новооткритите зали в Ректората на Великотърновския университет – „Кабинет за електронно обучение и видеоконферентна връзка“. Кабинетът осигурява алтернативна форма на обучение във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ в рамките на редовното, задочното и дистанционното обучение.
С инициативата си Великотърновският университет днес за пореден път доказа мисията, която последователно изпълнява повече от 55 години – да осигурява единство на образователната, научноизследователската и художественотворческата дейност, като предоставя модерно и гъвкаво обучение на най-високо ниво за студенти, докторанти и специализанти от всички възрасти. ВТУ работи като основен образователен, научен и културен център, който развива иновационното мислене.


Ключови думи
лекция Павлов ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати