Понеделник, 03 Oct 2022
            
Други

Общо 7 са КПП-та във Велико Търново

  21.03.2020 17:30
Общо 7 са КПП-та във Велико Търново

Към настоящия момент на територията на Велико Търново са изградени 7 контролно-пропускателни пункта. На тях се спират абсолютно всички автомобили и се проверяват. Тези, които са с постоянен и настоящ адрес на територията на града, се пропускат. На тези, които заявяват, че към настоящия момент работят на територията на град Велико Търново, им се указва, че в първия работен ден от новата седмица следва да получат от работодателите си документ, с който да удостоверят това.
Част от новите мерки срещу коронавируса припомни днес директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Димитър Машов. Това стана по време на специален брифинг с участието на главния секретар на вътрешното ведомство Ивайло Иванов и на кмета на Велико Търново Даниел Панов.
Към настоящия момент проявяваме разбиране към тези, които имат близки и роднини, нуждаещи се от лекарства и храни. Пускаме ги, както и тези, които в предишните дни са били извън Велико Търново и сега се прибират. Но от вторник насетне мерките ще бъдат затегнати. Имаме доста случаи на хора, които решават да дойдат във Велико Търново на разходка, да се разходят по магазините или други места. Такива лица ги връщаме, тъй като идеята е хората да не се движат безцелно, а да стоят по домовете си. Апелирам към всички, когато нямат необходимост да напускат домовете си, да стоят вкъщи, за да запазят своя и на близките си животи. Да напускат само за да отидат до аптека или хранителен магазин или за да отидат на работа. Патрулни автомобили обикалят и призовават гражданите да се приберат по домовете си. Апелирам към хората да го направят, отново посочи ст. комисар Машов.
На този етап човешкият ресурс е достатъчен. Създали сме добра организация, увери директорът на ОД на МВР. Ст. комисар Машов призова изрично и хората, пътуващи между София и Варна, да не го правят, ако не се налага наистина.
Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
КПП коронавирус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати