Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

15 под карантина в Горна Оряховица, всички проби за Covid-19 досега са отрицателни

  19.03.2020 11:01
15 под карантина в Горна Оряховица, всички проби за Covid-19 досега са отрицателни

15 души са поставени под карантина в Горна Оряховица. Списъкът се обновява от РЗИ всеки ден и се праща на Полицията и Общинския кризисен щаб. Досега не е имало проблем с нарушаване на карантината. Повечето случаи са на пътували в рискови държави в последните дни.

В МБАЛ „Св. Иван Рилски” досега са взети 4-5 проби от пациенти със съмнение за вируса и са изпратени в референтна лаборатория. Почти всеки ден имаме случай, при който има съмнение за Covid-19, но всички направени проби са отрицателни. Болницата е снабдена със защитни средства – маски, ръкавици, облекла. Готови сме за работа в извънредната ситуация с план за реакция, ако трябва да приемем повече пациенти с тежки дихателни проблеми, коментира управителят на МБАЛ д-р Иван Иванов.

Джипитата се крият, оплакаха се пациенти, които не знаят към кого да се обърнат, след като на 112 им кажат да потърсят първо личния си лекар. В такива ситуации трябва да се търси консултация в Спешния кабинет в ДКЦ или, ако състоянието е по-тежко, във филиала на Спешна помощ, поясняват медиците. В МБАЛ винаги има дежурни лекари във всички отделения, които могат да направят консулт.


Ключови думи
карантина
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати