Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Общество

Без отсъствия в първия дистанционен учебен ден на СУ „Георги Измирлиев”

  17.03.2020 10:13
Без отсъствия в първия дистанционен учебен ден на СУ „Георги Измирлиев”

В СУ „Георги Измирлиев“ бяха създадени условия и от 16 март 2020 г. (понеделник) бе въведено дистанционно обучение за учениците от I до XII клас.

Класните ръководители са изпратили седмичното разписание на всички ученици. Дистанционното обучение се подчинява на изискването ежедневно да има до 4 учебни часа. Те започват в 9.00 часа сутринта с десетминутни междучасия, всеки делничен ден. Учениците имат достъп до електронните ресурси на издателствата „КЛЕТ“, „Просвета“, „Бит и техника“, „Изкуства“ и др. Учениците получават най-разнообразни материали, указания, тестове, упражнения, проекти, видеоклипове и т.н.

Всички учители проявяват отговорност към създалата се ситуация и в непрекъснато партньорство се стараят пълноценно да прилагат алтернативните варианти за учене и преподаване от разстояние.

Директорът на училището в свое обръщение до родителите ги призовава да окажат подкрепа и помощ на своите деца, да контролират изпълнението на поставените задачи от учителите.  

От страна на родителите срещаме пълна подкрепа и разбиране - те поддържат интензивна комуникация с учителите, съдействат на своите деца и създават необходимите условия по домовете си за усвояване на учебния материал, за изпълнение на задания и проекти и др., коментира директорът Криси Аврамова.

Учениците са организирани в групи и по класове във виртуалното пространство като цялата подготовка за дистанционното обучение продължи последните няколко дни. Учителите изготвят материали, учебни видеа по информационни технологии, по английски език, по биология и здравно образование, „жива видеовръзка“ с учениците и др. Училищните психолози изпращат материали на родителите как да се справят със стреса и тревожността в създалата се ситуация, дават консултации на учениците и родителите им онлайн и по телефона.

През първия ден електронния дневник „Школо“ беше недостъпен за много ученици и учители, което накара учителите да търсят иновативни решения. В края на първия ден на дистанционното обучение в СУ „Георги Измирлиев“ можем да си направим няколко изводи: учителите са доста напред в дигиталната си грамотност, подкрепят се взаимно и си помагат.

Ръководството на училището изказва благодарност на учителите по информационни техонологии Цветелина Николова и Десислава Костадинова, които неуморно подпомагаха колегите си и учениците., също така и на целия педагогически състав, каза още Криси Аврамова.


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати