Понеделник, 15 Мар 2021
            
Други

В община Свищов въвеждат още по-строги мерки за борба с COVID-19

  15.03.2020 10:42
В община Свищов въвеждат още по-строги мерки за борба с COVID-19

Заповед, въвеждаща още по-строги мерки за борба с COVID-19, издаде кметът на Свищов Генчо Генчев. Това стана след извънредно заседание на Общинския кризисен щаб, свикан късно снощи. Със заповедта на територията на общината се забранява разносната търговия, включително на храна, приготвена на място в търговски обекти, в ресторанти и в заведения за бързо обслужване.
Ето пълния текст на заповедта:

З А П О В Е Д

№ 374 - РД-01-03
гр. Свищов, 14.03. 2020 г.

На основание чл. 44, ал. 1, т. 1, т. 2 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, заповед № РД-01-124/13.03.2020 г. на министъра на здравеопазването във връзка с обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение, препоръките на Националния оперативен щаб за социална дистанция и Протокол № 3/2020 г. на Общинския кризисен щаб при община Свищов
 
Н А Р Е Ж Д А М:
 


Отменям Заповед № 373 РД-01-03/14.03.2020 г. на кмета на община Свищов.

Оставям в сила всички текстове на Заповед № 372 РД-01-03/13.03.2020 г. на кмета на община Свищов.

Допълвам Заповед № 372 РД-01-03/13.03.2020 г. на кмета на община Свищов, както следва:

Продължават да функционират при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания и контролиран пропускателен режим всички обекти, извършващи жизненоважни дейности като: държавни институции, хранителни магазини, аптеки, дрогерии, бензиностанции, автомивки, автосервизи, магазини за строителни материали и институции, предлагащи банкови, застрахователни и куриерски услуги.

На обектите по т. 1 да бъдат връчени инструкции за съблюдаване на противоепидемичните мерки срещу подпис.

Забранявам осъществяването на разносна търговия по домовете от физически и юридически лица, извършващи търговска дейност.

Забранявам предлагането на храни, приготвени на място в търговски обекти, в ресторанти и в заведения за бързо обслужване.

Забранявам в хранителните магазини предлагането на непакетирани храни и храни в насипно състояние, с изключение на плодове и зеленчуци.

Служителите на общинско предприятие „Чистота – Свищов“ и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Свищов да извършват ежедневно дезинфекционни мероприятия на обществени места, уличната и тротоарна мрежа.

Да се създаде организация от Община Свищов за доставка на хранителни продукти от първа необходимост и лекарства на самотни, възрастни и болни хора – ограничено подвижни и без подкрепа от близки и роднини.

Управителят на „Свилоза транспорт“ АД да създаде и разпореди съответната организация с цел осигуряване измиването на подовете и дезинфекцията на оборудването на превозните средства, с които се извършва служебен превоз на пътници, не по-малко от два пъти дневно, а по възможност и след приключването на всеки курс.

 
Оповестяването и контролът по изпълнение на заповедта възлагам на началника на РУ „Полиция“ – Свищов, РЗИ – В. Търново, кметовете и кметските наместници в населените места на територията на община Свищов. При необходимост да бъдат привличани други контролни органи и институции.
 
 
 
ГЕНЧО ГЕНЧЕВ
Кмет на община Свищов

 


Ключови думи
Генчев COVID-19
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати