Събота, 13 Мар 2021
            
Спорт

Милчо Сирмов: Няма криза в „Локомотив”, сега е време да се готви силен отбор за догодина

  14.03.2020 10:45
Милчо Сирмов: Няма криза в „Локомотив”, сега е време да се готви силен отбор за догодина

Няма криза в „Локомотив” и не може да става дума за отпадане на отбора от Втора лига, категоричен е старши треньорът Милчо Сирмов.

От началото на пролетния сезон напрежението около „Локо” се покачва. След неубедителни игри и три загуби феновете поискаха спешна среща с кмета, притеснени от слуховете, че Общината не иска отбор във втора дивизия. Срещата бе отложена заради кризата с коронавируса. Обявяването на извънредно положение и предприемането на крути мерки срещу заразата доведе до спирането на футболните първенства. Това е сериозен удар за нас, защото тъкмо навлизахме във форма и прекъсването вероятно ще се отрази зле, смята старши треньорът на отбора.

Имаме много поводи за притеснение, но може би единственото от което няма защо да се плашим е, че „Локо” ще изпадне от професионалния футбол. Това практически няма как да стане, дори до края на първенството само да падаме. В тази ситуация би трябвало да сме освободени психически и да изграждаме силен отбор за догодина и то налагайки местни момчета, коментира Милчо Сирмов.

Началото на пролетния полусезон беше трудно, но нямаше как да бъде при положение, че в паузата напусна цялата защита на отбора. Бях съгласен, че ако можем да продадем някой играч, трябва да го направим, за да стабилизираме финансово клуба. Но настоявах все пак някои от тези момчета да останат поне до лятото, за да не ни се оголва така гърбът. Но не се получи това, което аз исках и трябваше да се гради съвсем нова защитна линия. Това не става с магическа пръчка за няколко дни. Трябва време за обиграване и адаптиране на новите футболисти. Всъщност ние имаме това време, тъй като не гоним някакви цели – да се спасяваме или да вървим нагоре. Точно сега му е времето да работим в перспектива и да сглобим силен отбор за догодина. Пък и не мисля, че „Локомотив” ще е в позицията на аутсайдейр в оставащите мачове от това първенство. Срещу „Хебър” отборът показа различно лице и даде знак, че ще притеснява всички съперници независимо от мястото им в класирането, заяви Милчо Сирмов.

Поех отбора с две цели пред мен – да останем във Втора лига и да вкарам сред мъжете момчета от Школата. Първата цел я изпълнихме още в края на зимния сезон. Имаше един момент, в който дори можехме да се борим за третото място и да мислим за нещо повече от Втора лига. Но в момента „Локомотив” не може да се бори за място в елитния футбол. Докато отборът не намери генерален спонсор, мястото ни е във втора група. В момента издръжката пада почти изцяло на Общината. Не можем да искаме от нея по-голямо финансиране. За да се развива футболът в Горна Оряховица, трябва да се намери някой, който да инвестира доверие в „Локомотив” и да го подкрепя финансово. В противен случай трябва да се задоволим с мястото си в средата на Втора лига, обяснява старши треньорът.

Втората цел за налагането на местни юноши в представителния отбор също се изпълнява успешно. Момчил Кузманов игра като титуляр в няколко мача преди здравословни проблеми да му попречат да участва на 100%. Янислав Цачев се включи много успешно и имаше много добри изяви за победата над „Хебър” с 6:1. Звезди Бончев също ще получи шанс да играе с мъжете. Момчетата се справят много добре и имат качества. С треньора на старшата възраст Владимир Русев работим съвместно и който се изявява добре в старшата, ще получи шанс да тренира с мъжете. Мисля, че стратегията ни е правилна, но и за това трябва време. Важно е да сме последователни в налагането на местните юноши – нещо, което в „Локомотив” не е правено от много дълго време, смята Сирмов.

В тази ситуация ни трябва повече търпение. Аз съм упорит човек и лесно не се предавам. Ще имаме отбор, който играе добър футбол. Горна Оряховица е футболен град и го заслужава. Феновете го заслужават, защото те помагат, дори и когато ни критикуват, обобщава Милчо Сирмов.


Ключови думи
Милчо Сирмов Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати