Сряда, 05 Oct 2022
            
Темида

Съдия Димо Колев встъпи в длъжност като зам.-председател на Районния съд във Велико Търново

  11.03.2020 15:26
Съдия Димо Колев встъпи в длъжност като зам.-председател на Районния съд във Велико Търново

Съдия Димо Колев встъпи в длъжност като заместник-председател на Районния съд във Велико Търново. Днес той подписа акта за назначаването си на официална церемония, в присъствието на председателя на съда Младен Димитров и всички съдии от ВТРС.
Съдия Колев е назначен с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 160, във връзка с чл.168, ал. 2 от ЗСВ, по предложение на административния ръководител. В мотивите си съдия Димитров посочва, че Колев притежава както безспорни професионални, така и административни и организационни качества. Кандидатурата бе подкрепена от Общото събрание на съдиите при Районния съд и гласувана на проведеното на 10.03.2020 година заседание на съдийката колегия на ВСС.
Съдия Димо Колев има над 15 години юридически стаж. През месец октомври 2010 г. постъпва в Окръжен съд – Велико Търново като младши съдия, а през 2013 г. е назначен на длъжност „съдия“ в Районен съд – Велико Търново. Той се ползва с отлична репутация сред юристите и обществото.


Ключови думи
Димо Колев Районен съд
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати