Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

9000 лева събраха за Нелис в Горна Оряховица

  11.03.2020 08:48
9000 лева събраха за Нелис в Горна Оряховица

8968 лева събра благотворителната мартенска кампания в Горна Оряховица, организирана в подкрепа на малката Нелис Кедова, която се бори със злокачествено образувание на надбъбречните жлези.

Кампанията „Да върнем усмивката на Нелис” в Горна Оряховица е организирана от група млади жени, които увличат много доброволци, социални заведения, детски градини. Първоначално идеята се родила между няколко приятелки, които искали да направят нещо добро за болно дете в региона. За мъките, които преживява 3-годишната Нелис и семейството й, разбрали от Интернет. Свързали се с родителите и предложили помощта си. Идеята им пък срещнала подкрепа на много хора от региона, които се включили с труд и дарения, за да се организират поредица от базари.

Първият базар беше организиран на 14 февруари на Пазара в Горна Оряховица. След това базари имаше на площад „Георги Измирлиев”, в „Кауфланд”, „Макс Марк”, ДГ „Ален мак”, фитнес център „Олимпия” в Лясковец. Благодарим за партньорството на всички, които ни предоставиха площ и възможност да организираме базарите си, казват организаторите. Най-големите благодарности са за десетките хора, които подкрепиха кампанията, предоставяйки дрешки, играчки, сувенири, картички, мартеници и др. за кампанията.

В изработването им се включиха много детски градини и социални заведения – ДГ „Ален мак”, ДГ „Щастливо детство”, ДГ „Елена Грънчарова”, ДГ „Първи юни”, ДГ „Здравец”, ДГ „Божур”, Центърът за обществена подкрепа в Горна Оряховица, деца от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и ДСХ в Златарица, Домът в Горски Сеновец и много други.

Събраните средства са по сметката за лечението на момиченцето. Останалите непродадени играчки и дрешки ще бъдат предложени отново след като премине пикът на грипната епидемия и ограниченията, наложени заради коронавируса.

Междувременно момиченцето вече претърпя няколко хирургични интервенции и химиотерапия, но голямата битка с рака тепърва предстои. Семейството се нуждае от средства, за да даде живот на детето си. Който иска да помогне на Нелис да живее, може да го направи и чрез банковата сметка за лечението й.

УниКредит Булбанк
Банкова сметка: BG25UNCR 7000 1523 5870 59
BIC код: UNCRBGSF
Титуляр на сметката: Нелис Заимова Кедова.


Ключови думи
Нелис благотворителен базар
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати