Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

Два гола не стигнаха на хандбалния „Локомотив” за успех срещу шампиона

  08.03.2020 22:11
Два гола не стигнаха на хандбалния „Локомотив” за успех срещу шампиона

„Локо” отстъпи на варненския си съименик с 29:31 (16:13) в мач от XVII кръг на „А” РХГ. Срещата се игра в спортна зала „Никола Петров” пред празни трибуни, заради мерките срещу разпространението на коронавируса. Феновете не успяха да се насладят на един бърз и динамичен двубой, изпълнен с множество обрати и мъжки единоборства. Мачът премина под знака на честната игра, но за съжаление беше опорочен от съдийската двойка, ощетила и двата отбора.
Още след първия съдийски сигнал съперниците се вкопчиха в здрава битка. Битка за всяка педя на терена и за всеки гол. Равенството се задържа до средата на полувремето 7:7. До края домакините бяха по-настоятелни пред гола и се оттеглиха на почивката с предните 16:13.
През втората част гостите успяха да преодолеят разликата и изравниха 17:17 в 35-та мин. Последваха нови равенства 20:20 в 42 мин. 23:23 в средата на полувремето. Пет минути преди края мачът започна с център при 27:27. В оставащите минути късметът беше на страната на варненските железничари, които поведоха с 29:30. Дузпа и гол в края сложиха точка на двубоя при 29:31.
„Доволен съм, въпреки загубата. Това, което си говорихме в съблекалнята, се получи. Играхме без страх, на скорост, с агресия и бързина. Момчетата се раздадоха и оставиха сърцата си на терена. Искам да виждам всички наши отбори точно по този начин”, коментира старши треньорът Йордан Димитров.
„Локо”: Георги Маринов, Стефан Димитров, Исмет Хаджиев, Йордан Михнев, Любослав Димитров, Велимир Даскалов, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Николай Генов, Николай Москов, Пресиян Стоянов, Георги Кръстев.


Ключови думи
хандбал Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати