Събота, 01 Oct 2022
            
Светски

С боб, пълнени чушки и бабини манджи ще гощават в Търново футболната звезда Пол Скоулс

  07.03.2020 18:06
С боб, пълнени чушки и бабини манджи ще гощават в Търново футболната звезда Пол Скоулс

 Боб с люта чушка и наденичка, мусака, пълнени чушки с кайма, дъхъв селски хляб и ред други гозби от бабината кухня ще бъдат в основното меню на световната футболна звезда Пол Скоулс при престоя му във Велико Търново. И всичко това обилно полято със сухиндолско вино.  

Легендата на „Манчестър Юнайтед” ще кацне на софийското летище на 28 март и още тогава ще опита от вкусотиите на българската ни национална кухня в „Бабиното село” - заведение в квартал „Младост”.  

„Пол Скоулс е много скромен и възпитан човек и няма абсолютно никакви претенции за нищо. Бившите му съотборници, които идваха във Велико Търново, вече са му казали колко е хубаво у нас и той напълно ни се доверява. Ще го гощаваме само с българска кухня, с нашенското си, а и самият той иска да ни опознае. Знам, че е любител на виното, а дали ще пие нашенска бира ще го питаме на място. Задължително ще му предложим да опита и от ракията ни, ще му е за първи път”, сподели за RegNews с усмивка Емил Йорданов - основател на фен клуба на „червените дяволи” у нас и организатор на визитата на Пол Скоулс.

Освен забележителностите на старата столицаq английският футболист ще посети и Арбанаси на 29 март. Там ще обядва в „Арбанашки хан”. А вечерта е голямата среща в Спортната зала. Къде ще го водят да вечеря, Емо Йорданов още не е измислил, защото не знае колко дълго ще се проточи разговорът с големия футболист. А нали и всеки ще може да се снима с него и да получи автограф…

Официалната вечеря с фен клуба и спонсорите ще бъде на 28 март в „Бианко фемили” в МОЛ-а. Достъпът ще бъде само с куверти, а менюто ще бъде по-засукано и специално подбрано. То ще включва свежи салати, три вида разядки – патладжанена, тарама хайвер и катък, с предястие - микс от пуешко, спаначено, кашкавалено и киноа кюфтенца върху канапе от свежа салата и маслини. А основното ястие е гриловани пилешки карета върху канапе от спанак.

„Пол Скоулс е обикалял цял свят, нагледал се е на луксозни хотели, но тук съм убеден, че ще остане очарован от нашето гостоприемство”, уверен е Емо Йорданов.

Ана Райковска

 

 

 


Ключови думи
гощават Пол Скоулс Емо Йорданов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати