Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

140 години град ще честват в Лясковец

  07.03.2020 06:39
140 години град ще честват в Лясковец

На 15 март 1880 година с решение на Княжеската канцелария в свободна България, селището Лясковец се провъзгласява за град.  
Тази година се навършват 140 години от обявяването на Лясковец за град. По повод кръглата годишнина Община Лясковец организира честване, което ще се състои на 13 март 2020 година в читалището в Лясковец и има начален час 18:00 часа.
В програмата за празника са включени изложба от фотоси, която проследява развитието на град Лясковец по отношение на градска среда, култура, икономика, ще бъде разположена във фоайето на читалище „Напредък-1870” и ще може да бъде видяна от жителите на града непосредствено преди концерта.
Честването ще включва и празнична литературно-музикална вечер, в която ще се включат три поколения лясковчани. „Мой Лясковец – начало в безкрая” е рециталът по стихове на Стефан Поптонев, в който участват ученици от СУ „Максим Райкович”, с ръководител Росица Петрова. С рецитал по стихове на лясковски поети ще продължат поетичните изяви и на членове на клуб „Вдъхновение”, а третото поколение ще се представи с песни, посветени на родния град, изпълнени от певиците от вокален състав „Бели ружи” с художествен ръководител Добринка Стателова.
След поздравителното слово на кмета д-р Гецова към съграждани и гости на града, лясковчани ще бъдат зарадвани с подарък от общинското ръководство – празничен концерт на фолк певицата Цветелина.


Ключови думи
140 г. град Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати