Сряда, 05 Oct 2022
            
Култура

МДТ „Константин Кисимов“ се включва в превантивна кампания на НАТФИЗ срещу миграцията на младите българи

  05.03.2020 12:38
МДТ „Константин Кисимов“ се включва в превантивна кампания на НАТФИЗ срещу миграцията на младите българи

Започва „Учи в България, завладей света!“, IV национално издание 2020, НАТФИЗ – превантивна кампания срещу интелектуалната емиграция на младите българи.
Водена от убеждението, че състоянието на образованието и културата днес е индикация за състоянието на икономиката и бизнеса утре, НАТФИЗ потърси общественото съучастие на проблема с интелектуалната миграция още през 2016 г. с пилотното издание на кампанията „Учи в България, завладей света!“. В рамките на 4 години студентите и преподавателите на Академията посетиха 37 града на страната, за да защитят авторитета на българското висше образование. Гражданският интерес и подкрепа станаха основание за развитието на кампанията.
На 23 март  Велико Търново може да подкрепи „Учи в България, завладей света!“.
На 23 март от 19.00 ч. в МДТ „Константин Кисимов“ младите жители на града ще имат възможност да оценят резултатите от четиригодишното образование в НАТФИЗ, като видят спектакъла на абсолвентите „Театър на движението – Пантомима“ на доц. Александра Хонг – „Българска мистерия“. В същия ден, преди спектакъла, от 14.00 ч. при вход свободен ще се проведе консултативна среща с водещи преподаватели на Академията, които лично ще запознаят заинтересованите със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебната 2020/2021 година. Участниците в срещата ще получат безплатни  кандидатстудентски материали и ваучери за 10% отстъпка при посещаването на кандидатстудентските групови консултации в София (през юни и август).
IV национално издание на НАТФИЗ „Учи в България, завладей света!“  се реализира в Пловдив (16 март), Сливен (17 март), Стара Загора (18 март), Бургас (19 март), Пазарджик (20 март), Благоевград (20 март), Дупница (21 март), Плевен (23 март), Кюстендил (2 април), Велико Търново (23 март), Силистра (24 март), Разград (25 март), Варна (26 март), Русе (25 март), Търговище (26 и 27 март), Кюстендил (30 и 31 март, 1 и 3 април).
За пълноценното провеждане на кампанията, НАТФИЗ разчита на подкрепа и съдействие от всички, така че безвъзмездната консултативна помощ да достигне и да бъде в полза на възможно най-широк кръг млади българи. Можем ли заедно да предложим на децата си достойна алтернатива, за да останат и да се развият като пълноценни специалисти и личности в собствената си страна?

 


Ключови думи
НАТФИЗ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати