Вторник, 27 Сеп 2022
            
Политика

Съветниците от „Демократична България“ във Велико Търново с питане за коронавируса

  02.03.2020 14:47
Съветниците от „Демократична България“ във Велико Търново с питане за коронавируса

Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов да представи на следващото заседаниe на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика към Великотърновския общински съвет данни за готовността на Общината да осъществи адекватна превенция срещу разпространението на COVID-19 (коронавирyс). Това поискаха съветниците от „Демократична България“ Елена Чамуркова, д-р Мавроди Калейнски и Калоян Янков и задават въпроси по темата. Питането си те адресират до  Светлозар Стойков - председател на Постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности, с копие до кмета инж. Панов и председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.
Предвид факта, че Велико Търново се посещава от туристи от различни страни, както и като се вземе предвид, че много хора от общината работят и живеят в държави с вече потвърдени случаи на коронавирус (COVID-19), смятаме за наложително Постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности към Великотърновския общински съвет (ВТОС) да изслуша на следващото си редовно заседание кмета Даниел Панов и директора на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“. Предвид съществената роля, отредена на Общината и кмета в Закона за здравето, очакваме кметът да представи пред Комисията данни за готовността на Община Велико Търново да осъществи адекватни мерки за превенция на разпространението на вируса и на наша територия, пишат съветниците.
Те задават и няколко конкретни въпроса, сред които има ли Общината разработен план за действие в усложнената епидемиологична обстановка; каква е готовността на болничните заведения на територията на общината, а също и колко и кои от тях могат да осигурят изолация и адекватно лечение на пациенти с доказана инфекция от коронавирус, колко легла могат да се осигурят; има ли технологична и кадрова обезпеченост при случай на епидемична обстановка във Велико Търново, могат ли да се осигурят необходимите лекарства за пациентите; има ли осигурени достатъчно индивидуални предпазни средства за работещите в общинските лечебни заведения - болници и ДКЦ; каква е информационната политика на Общината към гражданите на Велико Търново предвид международната епидемиологична обстановка.

 


Ключови думи
Демократична Бългаия коронавирус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати