Вторник, 04 Oct 2022
            
Общество

Благотворителни кампании организираха ученици на ОУ „Иван Вазов”

  02.03.2020 13:34
Благотворителни кампании организираха ученици на ОУ „Иван Вазов”

Благотворителността винаги е била част от живота на учениците в ОУ „Иван Вазов“ - Горна Оряховица. Състрадателните им сърца откликват винаги, когато трябва да помагат или подкрепят нуждаещите се от помощ. Така в навечерието на Рождество Христово учениците събраха пакетирани храни, с които подпомогнаха дейността на Севдалин Кръстев в кампанията „Коледен звън“ и социалната кухня, организирана от отец Зоран. Осъзнавайки голямата й обществена роля, представители на Ученическия съвет при ОУ „Иван Вазов“ предложиха благотворителната инициатива да продължи през цялата учебна година. Изготвиха график, така че до месец юни да бъдат осигурени част от продуктите, необходими за благотворителното дело на отец Зоран.  Кампанията ще се възобнови през месец септември.

В навечерието на 1 март ученици от 2 „а” и „б” класове при ЦДО изработиха мартеници и ги предоставиха на отец Зоран, за да зарадва хората, които получават топъл обяд в социалната кухня към храм „Свети Три Светители“.

По инициатива на Ученическия съвет беше организиран базар за мартеници „Ученици помагат на ученици“ и събраха сума в размер на 455 лв., с която ще подпомогнат техен съученик.

Училищното ръководство изказва своите благодарности към децата и техните родители за всеотдайната им подкрепа и за добрия им пример.


Ключови думи
ОУ "Иван Вазов"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати