Понеделник, 15 Мар 2021
            
Общество

Приказка за добрината разказаха в СУ „Вичо Грънчаров“

  27.02.2020 12:05
Приказка за добрината разказаха в СУ „Вичо Грънчаров“

Приказка за добрината разказаха в СУ „Вичо Грънчаров“. Със стихове, музика и танци учениците отново застанаха зад благородни каузи, за които работят от няколко седмици насам. В сряда вечерта те изнесоха благотворителен концерт „Едно добро“, средствата от който ще бъдат дарени за ремонта на храма „Свети Никола“ в Горна Оряховица и в подкрепа на инициативата на ЮНЕСКО „Мартеничка с кауза“ 2020. Децата са предвидили част от събраните средства да бъдат предоставени за лечението на 2-годишната Нелис, която се бори с невробластом на надбъбречните жлези.
Концертът е поредната инициатива в рамките на Седмиците на доброто, които текат в СУ „Вичо Грънчаров“. Началото бе дадено по повод Международния ден на добрината 17 февруари по идея на VI „б“ клас. Шестокласниците обаче успяха да увлекат цялото училище и така добрините бяха умножени. За всички бяха огромните благодарности на директора на училището Нели Атанасова.
Стремежът на децата да творят добро уважи председателят на ОбС Димитър Николов. Благодаря ви, че ми позволихте да се докосна до таланта ви. Сигурен съм, че, докато крачите към нови хоризонти, ще носите Горна Оряховица в сърцата си, обърна се Николов към децата, и също подкрепи благотворителната им инициатива.


Ключови думи
СУ "Вичо Грънчаров" Едно добро
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати