Неделя, 14 Мар 2021
            
Политика

Инж. Клавдия Ганчева: Въвеждането на еврото ще има положителен ефект върху икономиката ни и доходите на хората

  24.02.2020 13:27
Инж. Клавдия Ганчева: Въвеждането на еврото ще има положителен ефект върху икономиката ни и доходите на хората

В Горна Оряховица има добър диалог между гражданите и местната власт, а общинската администрация е ангажирана с инициативите на младите хора. Това мнение изразиха горнооряховчани по време на приемния ден, който народният представител инж. Клавдия Ганчева организира в града. Редица разговори проведе в рамките на приемната си депутатът и член на парламентарната Комисия по транспорт и на Комисията по труда и социалната политика.
Живущи в един от санираните горнооряховски блокове споделиха пред инж. Ганчева задоволството си от изпълнението, както и от по-ниските сметки за отопление в домакинствата.   Жена от Горна Оряховица изрази адмирации за това, че образованието е водещ приоритет на настоящото управление, но посети приемната на народния представител, за да отправи препоръка – в училищното образование вероучението да бъде по-силно застъпено. Към това мнение се присъедини и друг от посетителите, който бе категоричен, че не бива да се допуска такова разединение между хората, каквото някои политици насаждат, а християнските и семейни ценности са най-добрата „спойка“ за обществото.
Стъпките на България, свързани с бъдещото приемане на единната европейска валута, бяха сред поставените от гражданите теми. В отговор на въпроса дали злоумишлено се насаждат страхове от въвеждане на еврото, инж. Клавдия Ганчева припомни, че това е най-често използваният похват на опозицията: „През последните години непрекъснато сме свидетели как нашите опоненти подбуждат различни страхове и ги използват за партийните си цели. Винаги съм била на мнение, че гражданите не могат да бъдат обвинявани, заради това, че се подвеждат. Но не е така, когато говорим за политици – те трябва да имат отговорност преди всичко към страната и хората, и чак после към партията си“.
В Еврозоната левът няма да се обезцени, нито параметрите на валутния борд ще бъдат нарушени, категорична бе инж. Ганчева. „Дори напротив – запознавайки се с темата и изслушвайки внимателно мненията на експерти, мога да кажа, че след въвеждане на еврото, цените на  вносните стоки вероятно ще поевтинеят, а в резултат на редица фактори като финансова интеграция, повече инвестиции и ръст на икономиката, заплатите ще нарастват“, каза народният представител. „Първоначално въвеждането на еврото ще бъде един чисто технически въпрос“, обясни тя. По думите на Клавдия Ганчева доверието в икономиката ни и инвеститорският интерес ще се повишат още с влизането ни в т.нар. „чакалня“ на Еврозоната. Това гарантира много по-добри възможности за бизнеса, а оттам и за повишаване на доходите на хората.
По време на приемната си в Горна Оряховица депутатът инж. Ганчева отново се ангажира и с редица частни казуси, поставени от граждани.


Ключови думи
Клавдия Ганчева приемна
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати