Общество

Двама ученици от СУ „Вичо Грънчаров“ са отличени в Националния конкурс за плакат "Пази семейството си на пътя"

  05:42, 23 Feb 20
Двама ученици от СУ „Вичо Грънчаров“ са отличени в Националния конкурс за плакат \

Грамота и велосипед завоюва Михаел Хараламбиев от VIII а клас от Националния конкурс за плакат „Пази семейството си на пътя“, в категорията „Награда на публиката във втора възрастова група от 14 – 24 години“. Художникът Иван Яхнаджиев връчи наградата на Михаел на церемония, която се проведе в пространството под площад „Независимост“ в София. Конкурсът е организиран от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), в партньорство с Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" и е част от Националната кампания, в която 2019 г. бе определена за година на активна работа по опазване живота и здравето на участниците в движението под мотото "Пази семейството си на пътя".
Михаел Хараламбиев дарява своята награда на училището си, за да бъде споделена и с другите ученици.
На Момчил Момчилов от VI клас е присъдена поощрителна грамота в IV категория.
В конкурса с творби участваха и Александър Славев, Ивайло Ленов, Габриел Савов и Вероника Атанасова
Всички получени плакатни творби са обединени в изложба, която може да бъде разгледана от гостите и гражданите на Столицата до края на месеца на територията на Античен културно-комуникационен комплекс Сердика в частта под пл. „Независимост” – пространството под площада пред ЦУМ. Непосредствено след това ще бъдат разпространени на таблата от спирките на градския транспорт, рекламни билбордове от републиканската пътна мрежа, чрез рекламни съоръжения в метрото, отпечатани върху флаери и др.
„Темата на конкурса е много актуална и се прие присърце и с внимание от учениците , които изразиха своята позиция чрез плакатите, които изработиха“, споделя Валентина Маринова, учителката по изобразително изкуство.
Поздравления за всички ученици, които изразиха своята позиция, и на Валентина Маринова за всеотдайността и ентусиазма, с които вдъхновява децата. Благодарност за всички приятели, които подкрепиха Михаел и Момчил! На пътя животът на всеки е важен и всеки човек е важна част от живота на някой друг, казват от СУ ``Вичо Грънчаров``.

Сн. СУ ``Вичо Грънчаров``


Ключови думи
СУ ``Вичо Грънчаров``. Пази семейството на пътя