Понеделник, 15 Мар 2021
            
Общество

Ден на Отворените врати и кандидатстудентски изпит провеждат във ВТУ

  22.02.2020 13:39
Ден на Отворените врати и кандидатстудентски изпит провеждат във ВТУ

Днес е Ден на Отворените врати във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. Зад щандовете с рекламни материали са застанали преподавателите,  служителите и деканите на факултети, сред които и рожденичката днес – проф. Ценка Иванова, декан на Филологическия факултет, за да отговарят на въпросите на младите хора и техните родители, свързани с обучението, условията за кандидатстване, битови условия и за живота във ВТУ, възможности за пътувания по програмата „Еразъм” и т.н. В помощ са и студентите от Студентския съвет. Интересът е голям, а колона от автомобили с регистрации от цялата страна са оформили дълга колона преди бариерата на Университета. Семинарите, аудиториите и музея на търновската Алма матер също са отворени за всички, на които им е любопитно.

 Въпроси има по отношение на всички специалност. Една от тях е елитарната „Църковни изкуства”, по която ще се приемат само 6 човека. Художничката и преподавателка в Православния богословски факултет Мариета Конова е на линия да отговаря на всякакви запитвания. А Десислава Дончева от гр. Левски, която тази година ще е абитуриентка, вече се е насочила към „Начална педагогика”, защото иска да стане учителка.

515 човека вече са си запазили място във ВТУ по акция за ранно „Рано рани!”.От няколко години картината е много пъстра, казаха ни от отдел „Кандидатстудентска информация”, интерес има към всички специалности.

Освен Ден на Отворените врати, сутринта се проведе и кандидатстудентски изпити по история и български език. На него са се явили 122-ма, резултатите ще са готови другата седмица. Другите изпити са на 4 април и на 6 юни – по български език, история и английски език.

По традиция днес за всички бъдещи студенти във ВТУ техните родители музеите на Велико Търново са безплатни с тях. Достатъчно е да вземат една от поканите, осигурени с любезното съдействие на РИМ – Велико Търново.

Ана Райковска   

 

 

     


Ключови думи
Ден на отворените врати ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати