Петък, 30 Сеп 2022
            
Култура

„Снежанка и седемте джуджета“ в Театър ВЕСЕЛ

  22.02.2020 04:34
„Снежанка и седемте джуджета“ в Театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 22 февруари от 11.00 часа в читалище „Искра” в старата столица, театърът домакин посреща приказни герои от света на Братя Грим. Популярната история ще бъде разказана от куклениците на театъра от Силистра. „Снежанка и седемте джуджета“ е спектакъл от афиша на силистренските актьори, които за пореден път ще очароват със своя талант търновските си почитатели.
Колко е трудно да си огледало! Защото огледалата просто не могат да лъжат, а отразяват нещата такива, каквито са. Класическата приказка е за Вълшебното огледало, което вижда и знае всичко... Оригинално режисьорско и сценографско решение, красива музика, впечатляваща актьорска игра. Постановката и драматизацията са на Съби Събев, сценографията и куклите – на Павлина Василева, а оригиналната музика – на Меги и Илия Илиеви. В спектакъла играят актьорите Мима Дапкова, Станислав Георгиев, Илияна Крушева и Вероника Ханджиева.
Хората винаги са се вълнували от Красотата. Тя е необяснима, загадъчна... Толкова много значения на думата красота могат да се открият в старата класическа приказка, еднакво интригуваща и малките, и големите... Едно от красивите послания на спектакъла „Снежанка и седемте джуджета“ е, че най-важна е красотата на душата, защото тя създава добро…
Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.


Ключови думи
ВЕСЕЛ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати