Понеделник, 15 Мар 2021
            
Общество

Братя Найденови, известни като Цеките, плащат редовно данъците си

  21.02.2020 12:01
Братя Найденови, известни като Цеките, плащат редовно данъците си

„Нищо на този свят не е сигурно, освен смъртта и данъците“ – твърди Марк Твен, а реалността непрестанно ни напомня този факт. Най-голямата родна компания за онлайн залагания е наясно с това и не допуска компромиси със задълженията си.
Собствениците на ефбет работят коректно и по закон 
Няма смисъл от опити за дребни трикове и машинации, убедени са собствениците на ефбет Цветомир Найденов и Боян Найденов. Всеки, който е опитал да надхитри държавата, в крайна сметка сам е потърпевш. Цеките винаги са били стриктни и именно това е една от неизменните причини за техния успех. От самото основаване на ефбет през 2006 година до сега, компанията на братя Найденови винаги е била сред най-коректните платци в бранша.
Въпреки спекулациите за съдружие с Васил Божков, собствениците на efbet категорично отричат. „Ефбет е на нашето семейство от създаването ѝ през 2006 година до днес. С брат ми нямаме други съдружници и нямаме намерение да имаме.“ – заявява Боян Найденов. Компанията, собственост на братя Найденови, се нарича BroBet Limited и ръководи както онлайн платформата efbet, така и едноименната верига казина.
Цеките потвърждават, че имат малки процентни дялове в някои от фирмите на Васил Божков, с когото дълги години работеха заедно в Еврофутбол, но към момента фирмите, в които имат някакво сътрудничество, са изцяло под ръководството на счетоводството на Божков. Всъщност именно Боян и Цветомир Найденов подадоха първи сигнали за некоректни данъчни плащания от страна на собственика на моментните лотарийни игри. Цеките отчетоха, че има съществена разлика между процента удръжки, които се внасят в хазната от държавното тото и от фирмите на Божков. Докато първите плащат 15% върху продажната цена, както е по закон, вторите се ограничават до данъци от порядъка на 7%. Нарушенията вече бяха констатирани от проверка на Държавната комисия по хазарта.
Цветомир Найденов вярва, че това е по-успешният в дългосрочен план бизнес модел
Собственикът на ефбет е убеден, че за да има реални предпоставки за израстване на бизнеса, всичко трябва да е прозрачно и процедурите да спазват заложения канален ред. „Така имаме нужната основа, върху която да правим по-нататъшните си ходове“ – споделя Найденов.
Ефбет плаща задължения по два критерия. Наземните казина на марката се облагат спрямо броя на различните игрални апарати и машини. За всеки от тях се дължи твърда, установена от държавата сума, която се плаща на тримесечие. Онлайн букмейкърската дейност пък се облага с процент върху размера на направените залози. Отделно от това в началото на всяка година хазартните оператори плащат и вноска за социално отговорно поведение.
Компанията на Боян Найденов и Цветомир Найденов плаща данъци и в още 4 държави. От 2017 г. насам функционира онлайн бетинг платформата на efbet в Румъния, а до месеци в действие ще бъдат пуснати такива и за Сърбия, Испания и Италия. Към момента се работи над последните детайли по изграждане на клоновете в трите нови пазара, като част от подготовката е покриването на различните нормативни изисквания на всяка от тези държави. В Италия например през миналата 2019 година бяха увеличени данъците за упражняване на хазартни дейности. Боян и Цветомир Найденов обаче не се притесняват от този факт. „Така се отсява нелоялната конкуренция и на пазара остават само коректните играчи“, убедени са те.

 


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати