Вторник, 16 Мар 2021
            
Други

Селекцията на „Сребърна Янтра” повтори успеха на Юлий Цезар в Рим: „Veni, vidi, vici”

  20.02.2020 15:22
Селекцията на „Сребърна Янтра” повтори успеха на Юлий Цезар в Рим: „Veni, vidi, vici”

Виктория Главчева, Ани Попкръстева, Искра Огнянова и Иван Едрев представиха блестящо България във 2-я МК „Viva Italia”, проведен от 15 до 18 февруари 2020 г. в Рим. Като лауреати на МК „Сребърна Янтра” 2019 те имаха честта да се явят на сцената на театър „Гионе”, заедно с изпълнители от 15 държави – САЩ, Португалия, Италия, Албания, Косово, Румъния, Молдова, Украйна, Армения, Кипър, България и др.

Виктория Главчева (19 год.), първокурсничка в МА „Проф. П. Владигеров” - София, участва в категории – „Pop vocal” и „Musicle” и спечели големите награди в 5-та възр. група 19-25 години. Тя защити своите две Гран при-та с песните “Don’t worry” и “Something to Shout”.

Ани Попкръстева (18 год.) от ДЕС „Румина” – В. Търново се представи с хита “Twinkle”на култовата група от Юж. Корея „Girls' Generation-TTS” и бе отличена от журито с първа награда в 4-та възр. група – 16-18 години.

Най-малката представителка на “Silver Yantra” Team – 7-годишната Искра Огнянова от София, грабна сърцата на жури и публика с блестящото изпълнение на “Shallow” и съвсем логично то й донесе първото място в 1-ва възр. група – 5-9 години.

Песента на Русия на Евровизия`2019 - “Scream”, изпълнена от Иван Едрев (14 г.) от Сливен, допълни колекцията на тима на „Сребърна Янтра” с втора награда в 3-та възр. група -13-15 години.

„Изключително съм доволна от представянето на нашите участници в конкурса “Viva Italia” 2020, който е организиран от WAPA и лично от президента на световната организация Арман Гукасян. Шегувахме се, но това е истината – и ние като великият пълководец Юлий Цезар след „бързите победи в Рим”, гордо можем да заявим „Veni, vidi, vici”  - „Дойдох, видях, победих”! Искам да благодаря на Вики, Ани, Иси и Иван за спечелените награди и многото покани за нови участия в конкурси в Португалия, Италия, Косово, Чехия, Франция.... Специална благодарност към вокалните педагози – доц. Алис Боварян, Милена Добрева, Мери Мердинян и Моника Тодорова. За пореден път гореща благодарност и към родителите за безрезервната подкрепа. Извън конкурсната програма, с огромен интерес разгледахме много от забележителностите на Рим. Най-паметна ще остане срещата ни с Папа Франциск на пл. „Св. Петър” на 16 февруари. Приствахме на обедната служба на площада във Ватикана, на която той благослови всички, пристигнали от четирите краища на света. Както се казва – бяхме в Рим и видяхме Папата! Невероятно изживяване! Бяхме и в базиликата „Св. Петър”, на Колизеума, Капитолия, Пантеона, площадите „Испания” и „Венеция”, Фонтана „Треви”, „Замъка на Ангелите”... А и времето беше с нас - в Рим беше истинско лято през февруари - 19 градуса!” – сподели след завръщането си от Рим г-жа Румяна Начева – член на международното жури на „Viva Italia” и селекционер на “Silver Yantra” Team.

Лауреати на „Viva Italia” 2020 от Португалия, Албания, Косово, Румъния, Италия и Чехия получиха от директора на МК „Сребърна Янтра” Р.Начева покани за участие в 18-то издание на музикалния форум в края на м. септември 2020 г. във Велико Търново.

 

 

 


Ключови думи
"Сребърна Янтра" конкурс Италия
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати