Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Общество

Любимец на феновете на „Етър“ пусна на търг фланелката си, набира средства за болно дете

  20.02.2020 11:19
Любимец на феновете на „Етър“ пусна на търг фланелката си, набира средства за болно дете

Търг за фланелката, с която защитаваше цветовете на „Етър 1924“, обяви Мариян Генов. С търга Генов, който през 2006 г. бе обявен за Футболист №1 на „виолетовите“, набира средства за болно дете. Ани е на 3 г., диагностицирана е с детска церебрална парализа, а само първият етап от предлагано й лечение ще струва 35 хил. лв.
Началната цена на фланелката е 100 лв. Търгът стартира снощи и ще продължи до 15. 30 ч. на 23 февруари на https://www.facebook.com/profile.php?id=1670006505

За лечението на Ани се обединяват и феновете на „Етър“. Те разпространиха следния призив:
„Ние, феновете на ЕТЪР, решихме да не правим хореография за мача с „Лудогорец“, а да дарим средставата за лечението на малката Ани! Ще реваншираме представянето си с много силна подкрепа от първата до последната секунда на мача.
Отделно на стадиона ще бъдат разположени урни, с което се надяваме повече хора да ни подкрепят в инициативата.
Боляри, както знаете, от доста години насам създадохме традиция за големите мачове да правим мащабни ръчно рисувани хореографии, с което се наредихме по качество сред големите агитки в страната и заслужихме уважение пред футболна България, както за ЕТЪР, така и за цяло Велико Търново!
Смятахме да се представим достойно и този път, но до нас достигна информацията за тъжната съдба на Ани от Велико Търново и избрахме да подкрепим родителите й, като дарим средствата, които щяхме да използваме за хореография, за нейното лечение. Преди, по време и след мача на входовете и касите на стадион ,,Ивайло" ще има урни, в които всички фенове ще могат да дадат своя принос за детето, с което се надяваме да бъдем максимално полезни“. И продължават:
За последните 5 г. на „Ивайло“ от дарителски кампании за болни деца и хора в неравностойно положение, организирани от фен клуба на „виолетовите“, са събрани над 12 хил. лв.
„Молим всеки, който има възможност, нека да помогне на нашата малка съгражданка. Благодарим на всички, които през годините повярваха в добрите ни намерения и спомогнаха за десетки благотворителни инициативи, с което продължаваме да доказваме, че футболните фенове от Велико Търново са нещо повече от епитетите, с които обикновено ни категоризират. Благодаря!“, се казва още в призива на феновете.

Сн. Фейсбук/ Мариян Генов


Ключови думи
Мариян Генов Ана Паздеркова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати