Сряда, 05 Oct 2022
            
Общество

Кметът на Свищов проведе среща с представители на Двустранната търговска камара България – Румъния

  19.02.2020 09:54
Кметът на Свищов проведе среща с представители на Двустранната търговска камара България – Румъния

В Свищов се проведе среща между кмета на града Генчо Генчев, председателя на  Двустранната търговска камара България – Румъния Дору Драгомир и изпълнителния директор на Камарата Мариана Григорова. Поводът за посещението бе предстоящото на 25 февруари събитие, чиято цел е да запознае аудиториите и направи публична първата по рода си електронна платформа за виртуален маркетинг на занаятчийски продукти – „FairDeal”.
Представителите на Двустранната търговска камара запознаха кмета на града с дейностите по проект „FairDeal“, който всъщност е платформа за бърза доставка на уникални занаятчийски и фермерски продукти в трансграничната зона България – Румъния. Проектът е финансиран по Програма Interreg V – A Румъния – България и съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Град Свищов е един от четирите града от двете страни на река Дунав, който има възможност да се запознае подробно с възможностите, които предоставя платформата, а освен в него, събития са предвидени и в градовете Видин, Гюргево и Калафат.
Председателят на Двустранната търговска камара България – Румъния Дору Драгомир представи пред градоначалника новите икономически възможности и перспективи за заетост на производители, творци, занаятчии и търговци, които предоставя новата платформа, а кметът на Свищов Генчо Генчев приветства подходът при взаимодействието между традиционните форми на реклама и иновативния маркетинг на местните занаятчийски продукти, и услуги. В края на срещата двете страни си пожелаха реализирането на проекта да се превърне в начин за стимулиране предприемачеството на малкия и среден бизнес в трансграничния регион и обединяване на общностите.

 

 


Ключови думи
Генчо Генчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати