Сряда, 17 Мар 2021
            
Общество

С акция за пътна безопасност започват седмици на доброто в СУ „Вичо Грънчаров”

  17.02.2020 10:38
С акция за пътна безопасност започват седмици на доброто в СУ „Вичо Грънчаров”

В Международния ден на доброто - 17 февруари, СУ „Вичо Грънчаров” започва поредица от инициативи, посветени на добрите дела. Първата проява е продължение на обучението по пътната безопасност. В продължение на две седмици ученически патрули, заедно с представители на Полицейското управление, ще регулират движението на пешеходната пътека пред училището. Акцията „Пресичай безопасно с учениците на „Вичо Грънчаров” ще се провежда всяка сутрин преди учебните занятия и през голямото междучасие. Първи в ролята на регулировчици влязоха учениците от 7 клас заедно с преподавателите си Стефан Печикамъков и Еленка Йотова.

На доброто дело са посветени и няколко конкурси, обявени в училището, в които са поканени да участват не само ученици, но и учители. „Едно добро” е темата за литературен конкурс, конкурси за рисунка, презентация и песен. Работите се събират до края на март, а отличените ще получат наградите си на празника на училището в началото на май.

На 20 февруари в училището отваря врати работилница за ръчно изработени мартеници и сувенири. Те ще се продават на благотворителния базар, който ще бъде организиран във фоайето на училището на 21 февруари. Събраните средства ще бъдат поделени между две каузи. Част от парите ще бъдат дарени за ремонта на храма „Свети Никола”, който е свързан с някои от най-важните моменти в Горнооряховската история. СУ „Вичо Грънчаров” ще продължи подкрепата си за инициативата на ЮНЕСКО за изграждане на защитено жилище за майки с деца. В навечерието на Коледа децата на горнооряховското училище събираха средства за тази кампания и сега ще продължат, включвайки се в инициативата „Мартеничка за кауза 2020”.

На 26 февруари в актовата зала на училището от 17:30 часа започва Благотворителен концерт. Ще се изявят ученици от 1 до 12 клас, а специално участие ще има създадения тази година клуб „Религии и ценности”.


Ключови думи
СУ Вичо Грънчаров доброто
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати