Петък, 30 Сеп 2022
            
Култура

Предстои второто издание на триенале „Велико Търново – Пространство за вдъхновение” 2020

  17.02.2020 08:59
Предстои второто издание на триенале „Велико Търново – Пространство за вдъхновение” 2020

Националната изложба „Велико Търново – пространство за вдъхновение` 2020“ е културен форум за представяне и популяризиране на творчеството на българските художници в град Велико Търново. Изложбата е възможност за представяне на автори със съвременни творчески търсения в областта на визуалните изкуства, без ограничения в техники, формат, изразни средства. Изданието през 2020 г. ще бъде второ по ред за града ни. (Първото издание на изложбата беше през 2017 г.)
Експозицията ще бъде подредена в изложбени зали „Рафаел Михайлов“ и в нея организаторите се надяват да бъдат представени не само различни стилове и жанрове, но и творческата идентичност на авторите. Кураторската концепция насочва участниците да припознаят старопрестолния град като свое пространство за творчески размах, за иновации и споделяне на идеи между артисти, институции и публика.

Организатори са Представителството на СБХ – Велико Търново и Община Велико Търново, с партньори Представителства на СБХ и дружества в страната, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Галерия за съвременно изкуство „Дориан“ в гр. Плевен, галерия „Савчеви“ в гр. Оряхово, РНБ „П. Р. Славейков” в гр. Велико Търново и др.

 Национално триенале „Велико Търново – пространство за вдъхновение“ е с такса за участие в размер на 20 лева, преведени по банков път по следната сметка на Представителството на СБХ – Велико Търново:
Банка: ДСК
IBAN: BG65STSA93000004869484
BIC: STSABGSF
Организаторите са осигурили и награди.
Откриването на Националната изложба е на 15 май 2020 г. от 17,30 ч. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”.  

 


Ключови думи
триенале пространство СБХ Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати