Вторник, 16 Мар 2021
            
Спорт

Цветелина Цонева от „Локомотив” е шампионка по борба за момичета

  15.02.2020 15:47
Цветелина Цонева от „Локомотив” е шампионка по борба за момичета

Цветелина Цонева спечели нова шампионска титла, преборвайки се за златния медал в кат. 54 на Държавното лично първенство за момичета, домакин на което беше спортна зала „Никола Петров” в Горна Оряховица.

11 състезателки си оспорваха медалите в кат. 54 кг. Цветелина постигна две категорични победи с туш над Неслихан Нуриева и Емел Мустафова от Шумен. Финалът й срещу Галина Стоянова от клуб „Станка Златева” обаче беше труден и драматичен. В крайна сметка Цветелина спечели по точки и стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Медалът й бе връчен от нейния вуйчо и треньор Пламен Дончев – медалист от Олимпийски игри, Световни и Европейски първенства за хора с увреден слух. Към златото Цветелина добави и купата за най-техничен състезател на турнира, връчена й от президента на Клуба по борба „Локомотив” Цветан Зеленков.

Другата купа в турнира на момичетата – за най-резултатен състезател отиде при Никол Крумова от Враца. Тя получи отличието си от зам. кмета Стефчо Алипиев.

Софийският „Левски” е с най-много титли при момичетата – 3. „Ботев” (Враца) е с два златни медала. Освен „Локомотив” още два клуба от региона са с медали – Несрин Сюлейманова спечели злато за „Етър Виктори” (ВТ), а Цветелина Дренчева – сребро за „Дан Колов” (Елена).

Заедно с първенството на момичетата Горна Оряховица прие и първенството на кадетките. При кадетките клуб „Станка Златева” (Сливен), „Лютви Ахмедов” (Разград) и „Загорец” (Нова Загора) имат по две шампионски титли. По една спечелиха „Хасково”, „Берое” (Стара Загора) и „Васил и Георги Илиеви” (Кюстендил). Най-технична състезателка е Софи Тенева от клуба на Станка Златева, а най-резултатна е Фатме Шабан от „Лютви Ахмедов” (Разград).


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати