Понеделник, 15 Мар 2021
            
Други

В Свищов се проведе поддържащо обучение по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Свищов“

  14.02.2020 19:37
В Свищов се проведе поддържащо обучение по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Свищов“

На 1 и 2 февруари 2020 г. в зала 1 на община Свищов се проведе поддържащо обучение по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Свищов“ за  специалисти в областта на социалните дейности, а на 8 и 9 февруари за медицински специалисти.
Ръководителят на общинска служба „Социални дейности“ Анелия Димитрова приветства всички присъстващи и пожела ползотворна работа в процеса на обучение и реализиране на услугата.
Обучител на специалистите беше Биляна Житарова – изпълнителен директор на Фондация ЕКИП, представяща всички  форми и методи на обучение - теоретично, практическо, в реална среда, самостоятелна работа, работа с научна литература, информационно осигуряване.
За медицинските специалисти беше предоставена реална среда – медицински кабинет на ДСХ „Мария Луиза“. Всички активно се включиха в обучението, съвместно с  медицинските сестри на дома.

В заключителение обучението приключи с попълване на тест и раздаване на Сертификати за преминато обучение.

С цел изграждане модел за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания, включително с хронични заболявания и трайни увреждания, по проекта се предоставят почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда на 90 потребители от община Свищов, съобразно разработената по Компонент 1 от Министерство на здравеопазването програма/методика за предоставяне на патронажна грижа и стандарти за качество на услугата.
Стойността на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 228 272,16 лв., а продължителността на проекта е 15 месеца, от които 12 месеца пряко предоставяне на услугата.


Ключови думи
Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати