Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Спорт

Петър Петков спечели бронз за „Локомотив” от Държавното по свободна борба за кадети

  12.02.2020 14:26
Петър Петков спечели бронз за „Локомотив” от Държавното по свободна борба за кадети

190 състезатели от близо 50 клуба излязоха на тепиха в Бургас, за да разпределят отличията в Държавното лично първенство по свободна борба за кадети (9-10 клас). Сред тях бяха и четирима състезатели на горнооряховския „Локомотив”, в чийто актив влезе един бронзов медал за Петър Петков.

В новата категория на Петър – 71 кг., се конкурираха 23 състезатели. Борецът на „Локомотив” започна със загуба от Радомир Стоянов от Стара Загора. Впоследствие обаче Стоянов стигна до шампионската титла и спечели купата за най-техничен състезател на турнира, така че издърпа Петков до репешажите.

В първата репежашна схватка „локомотивецът” тушира Георги Бецановски от клуб „Радослав Великов – Михаил Ганев” (ВТ). Последва победа по точки нас Ахмед Ангелов от Димитровград. За бронзовия медал Петър трябваше да се бори с Мустафа Мустафа от клуб „Станка Златева”, но заради лекарска забрана за противника му спечели медала без борба.

В същата категория съотборникът му Мартин Маринов не можа да стигне до битката за призовите места.

Христо Христов започна с туш над Николай Николов от Айтос в кат. 51 кг. След това обаче загуби от Ерджан Неджебов от Разград и остана 7-ми в категорията.

В кат. 60 кг Денислав Папов зае осмо място след туш над Стоян Стоянов от Нова Загора и загуба от Халми Халми от Русе.

В тази възраст конкуренцията е голяма, тъй като има Балканско, Европейско и Световно първенство. Силите са много изравнени и побеждава този, който е по-техничен, по-концентриран и по-отдаден в тренировъчния процес. Нашите момчета не успяха да покажат целия си потенциал, имат сили за много повече. Очакваме още на следващия шампионат да защитят по-добре възможностите си, коментираха двамата треньори Николай Ганев и Пламен Дончев.

В събота Горна Оряховица ще е домакин на Държавното лично първенство за момичета и кадетки. Очакват се около 150 състезателки в двете възрасти. Схватките започват в 10 часа и ще продължат до излъчването на победителите без прекъсване.


Ключови думи
борба
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати