Петък, 30 Сеп 2022
            
Спорт

24 футболисти картотекира „Локомотив” за пролетния сезон

  12.02.2020 12:26
24 футболисти картотекира „Локомотив” за пролетния сезон

Селекцията на „Локомотив” преди подновяването на първенството приключи в началото на седмицата. Последните промени са освобождаването на Стивън Славков и привличането на Вълчан Чанев от „Ботев” (Гълъбово). В БФС бяха картотекирани 24 футболисти, сред които са и шест юноши от Школата на клуба. Двама от младоците – Момчил Кузманов и Янислав Цачев ще имат сериозен шанс да се наложат в основния състав. Вратарят Ивайло Стефанов също много често ще попада в основната група. Най-вероятно той ще е в състава още за първия мач от пролетта с „Черноморец”, тъй като вторият вратар на „Локо” Ивайло Василев е с лека контузия.
На Величко Веричков – Крауча и на Вълчан Чанев ще се разчита да заместят Ивайло Тодоров и Михаил Минков в отбрана, а Момчил Кузманов ще бъде налаган на мястото на Фиданин. Треньорският щаб се надява, че така ще бъдат решени проблемите в защита, които се отвориха след напускането на основни играчи.
„Локомотив” направи добра подготовка, като се изключи последната седмица, когато заради лошото време отпаднаха две контроли. С изключени на Цачев и Василев, които се оплакват от болки в глезените, всички футболисти тренират при пълно натоварване, включително и Иво Харизанов. В събота отборът пътува за Балчик, а първият мач за пролетта е в неделя от 14 часа.
За разлика от много други отбори във Втора лига, финансовото състояние на „Локомотив” е стабилно. С помощта на Общината са обезпечени всички текущи разходи. Притесняват ни единствено задълженията към НАП и разходите за обезщетения към бивши футболисти, коментира председателят на спортната комисия в ОбС Георги Бижев. Дълговете към НАП са в размер на близо 150 000 лв. Освен това „Локо” има задължения към футболисти, играли за отбора в Първа лига, които са осъдили клуба за обезщетения. „Локо” изплаща на Мадианга и Бедри Рюстемов, а сега ще трябва да плаща и на Стефано Кунчев, който също спечели делото срещу „железничарите”.


Ключови думи
Локомотив Георги Бижев картотека
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати