Неделя, 14 Мар 2021
            
Политика

Явор Божанков: Липсата на обходен път е сред основните проблеми на жителите на Павликени

  11.02.2020 17:01
Явор Божанков: Липсата на обходен път е сред основните проблеми на жителите на Павликени

Множество актуални проблеми поставиха пред депутата Явор Божанков посетителите на приемната му в Павликени. Основна тема се оказа липсата на обходен път на Павликени, който да поеме тежкотоварния трафик. Гражданите са притеснени, че ако не бъде довършена започнатата преди около 40 години отсечка, преминаваща покрай гр. Павликени, тежкотоварният трафик, движещ се през населеното място, тепърва ще доведе до редица неудобства.
Основното притеснение е, че се очаква по-голям поток тежкотоварни автомобили да използват градската пътна мрежа, предвид предстоящото изграждане на автомагистрала „Хемус“ и находищата на базалт, намиращи се на територията на общините Павликени и Сухиндол. Подобно увеличаване на трафика би довело до увреждане на пътната настилка в града, щети по домовете на гражданите, както и до значителни затруднения в движението.  Посетителите на приемната споделиха още, че заедно с жители на община Сухиндол са събрали около 3600 подписа, които предстои да бъдат представени на вниманието на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Явор Божанков пое ангажимент да съдейства по така изложените проблеми с пътя, като припомни, че преди година е поставял този въпрос в Народното събрание с цел отделяне на средства от държавния бюджет за изграждане на цитираната отсечка, част от Републиканската пътна мрежа.
Личен казус на жена от с. Върбовка трогна народния представител от БСП за България. От години тя се опитва да настани сина си в защитено жилище, тъй като психичното му разстройство се характеризира с висока степен на агресивност към околните. Болният не веднъж е прибягвал до агресия спрямо граждани, ученици и служители на реда. С казуса, оказа се, са запознати и в Община Павликени, която също търсят решение, но проблемът е в липсата на места в специалните заведения за психочно болни.
„Проблемът е съществен и е нужно всички институции да работят за решаването му. Нека не позволяваме отново да се случи трагедията от  2014 г., при която бе застрашен животът на ученици от Лясковец, а едно семейство остана почернено завинаги “, припомни Божанков и пое ангажимент лично да съдейства на разтревожената гражданка и на Община Павликени в комуникацията с институциите.
На дневен ред бе поставен и проблемът с безстопанствените кучета. Посетителите на приемната споделиха, че намират за неефективно сега действащото законодателство. Според гражданите контролът по регистрацията е невъзможен, което реално я превръща в доброволна, а не задължителна. Необходимостта от законодателна промяна е очевидна, тъй като едно по-ясно регламентиране би довело до по-добра среда както за хората, така и за животните.


Ключови думи
Явор Божанков приемна Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати