Събота, 01 Oct 2022
            
Политика

Академичният дискусионен клуб към ГЕРБ – Велико Търново проведе първа за годината работна среща

  11.02.2020 13:20
Академичният дискусионен клуб към ГЕРБ – Велико Търново проведе първа за годината работна среща

Първо за годината заседание проведоха членове на Академичния дискусионен клуб към ГЕРБ – Велико Търново. Участие в работната среща, провела се в понеделник вечер, взеха народният представител и член на Парламентарната комисия по образование и наука Станислава Стоянова, областният управител проф. Любомира Попова, Пенка Игнатова - директор на образователната дирекция в Община В. Търново, председателят на групата на ГЕРБ във ВТОбС и докторант на НВУ Деян Хаджийски и др.  
Дискусионният клуб е гражданска организация на колегиална основа и бе създаден преди близо 10 години, за да обедини представители на висшето образование, които симпатизират на идеите на ГЕРБ. Участващите в него преподаватели, студенти, докторанти имат за цел да работят в тясно сътрудничество с местната структура на най-голямата партия и с народните представители, за да предлагат обратна връзка и креативни виждания в сферата на образованието.
Сега клубът се разширява, като в него вече участват също и представители на началното и средно образование. На работната среща присъстваха училищни директори от региона, а също и представители на великотърновското Сдружение на младите учители.
Участниците в срещата обсъдиха някои влезли наскоро нормативни промени, както и новостите в Закона за висшето образование, които тази седмица предстои да бъдат предложени за гласуване в Народното събрание.
Необходимостта от постигането на баланс между образованието и реалните нужди на пазара на труда бе сред най-обсъжданите въпроси. Една от приоритетните за страната ни професии, например, е учителската, тъй като все още се отчита тенденция за застаряване на кадрите, единодушни бяха присъствалите на срещата. Те се обединиха и около мнението, че още усилия трябва да бъдат насочени към ранното кариерното ориентиране на учениците.
Депутатът Станислава Стоянова декларира пред своите съмишленици готовност да посрещне в Народното събрание нови ученически групи от региона. По нейна покана вече са организирани десетки такива посещения.


Ключови думи
Академичен дискусионен клуб ГЕРБ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати