Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Политика

Огнян Стоянов няма конкуренция за председателското място в БСП Горна Оряховица

  11.02.2020 11:17
Огнян Стоянов няма конкуренция за председателското място в БСП Горна Оряховица

Само една номинация за общински председател са направили горнооряховските социалисти по време на цикъла от събрания на основните партийни организации. Единственият кандидат е досегашният лидер Огнян Стоянов. Все пак, за да запази поста си, той трябва да събере гласовете на 50% плюс 1 от делегатите на общинската партийна конференция, която ще обнови партийното ръководство.

31 партийни организации в Горнооряховска община приключиха своите събрания. За сметка на единството за общински председател, са направени над 30 номинации за членове на общинското ръководство, което е от 21 члена. Подреждането ще стане на общинската партийна конференция на 12 март, делегати за която са излъчили всички партийни клубове. Първите 21 кандидати, събрали най-много гласове, ще влязат в новия Общински съвет на БСП. Очаква се да има сериозно обновяване на ръководството, тъй като доста номинации са получили нови лица, неучаствали досега в ръководните органи на партията. Сред номинираните са новите хора, които се появиха в листата за общински съветници – Габриела Шилкова, която междувременно оглави Младежката организация на БСП в Горна Оряховица, Марияна Николова, Михаил Ченков, Елена Григорова, Емилия Иванова, Милена Стоянова.

На общинската конференция ще се реши и кой ще бъде номиниран от Горнооряховската организация за лидер на БСП. Клубовете са направили четири предложения. С най-много номинации е Корнелия Нинова, подкрепа има и за Кирил Добрев, а по една номинация е направена за Костадин Паскалев и Сергей Станишев. Конференцията трябва да вземе решение дали ще бъдат предложени и четирите кандидатури или местната структура ще застане зад някоя от тях.

Подготовката за избора на национален лидер, който ще стане с пряко гласуване на всички социалисти вече е в ход. В момента се обобщават данните за партийните членове, регистрирани към края на 2019 г., които ще имат право на глас. В горнооряховска община това са около 510 души с партиен билет. За избора ще бъде съставена избирателна комисия, която ще организира изборна секция, като всички партийни членове ще имат право да дадат своето предпочитание за новия лидер на БСП.


Ключови думи
БСП Огнян Стоянов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати